Leidingen radiator verplaatsen?

M535i

  • #1
Beste mensen,

Mijn radiator moet vanaf onderaan de raam, naar links op de muur verplaatst worden omdat wij een L keuken gaan plaatsten. Maar nu zitten we met een vraag. Zoals jullie op de foto zien hebben we de leidingen afgezaagd. Deze willen we dus verplaatsen. Deze liepen eerst naar beneden en dan naar rechts toe richting het raamkozijn. Nu moet die dus de andere kant op naar links. Maar als ze naar links moeten kruisen ze als het ware elkaar en dat vindt ik niet mooi en als het goed is, is dat ook niet de juiste werkwijze. Mijn vraag is dus, is de (rechter leiding) met een koppeling achterlangs de (linker leiding) te krijgen zonder dat deze elkaar raken? Of hebben jullie een andere oplossing?

 

FOX

  • #2
Kickspace misschen een optie :shock:
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Kickspace moet je alleen doen als het echt niet anders kan. Als je de oude radiator (of nieuwe met vergelijkbaar vermogen) kan terughangen moet je dat altijd doen.

Op welke manier zat in de oude situatie de radiator aangesloten op de leidingen? Met een onderblok?

Met een bepaald type onderblok kun je de namelijk leidingen intern laten kruizen. Mocht je geen onderblok hebben: Je kunt ook een nieuwe (design) radiator overwegen met zo'n onderblok.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Nieuwe gaatjes boten op de juiste maat en onder de vloer de leidingen veranderen?
Lijkt mij het mooiste.
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu