Legrichting laminaat - hal smal

Robbert1978

  • #1
Ik wil laminaat gaan leggen in mijn appartement, echter zit ik met het idee voor de legrichtingIk wil in de woonkamer en in de hal laminaat leggen. Nu wordt vaak de legrichting in de richting van de lichtval gedaan. Echter, dan worden de stukken in de hal zo smal ben ik bang?

Wat zouden jullie doen in dit geval?
 

Eye_in_the_Sky

  • #2
De tekening is een een beetje klein, maar als het praktischer is om het de andere kant op te leggen dan zou ik dat gewoon doen.
Zelf heb ik het idee dat het "in de lichtrichting" leggen uit de oude tijd komt toen laminaat nog lelijk glimmend was. Als je mooi laminaat met een V-groefje en een matte structuur oid neemt dan kun je dat elke kant opleggen.
Zelf zou ik nog wel eens een vloer diagonaal (schuin) willen leggen, heb dat wel eens gezien, erg mooi maar heel veel zaagwerk.
 

Robbert1978

  • #3
Tekening is inderdaad een beetje klein, maar het komt erop neer dat de hal een beetje in een L loopt waarvan het breedste stuk ongeveer 2 meter breed is.

Heb net ff gekeken op internet naar andere huizen die in hetzelfde appartement te koop staan (staan er momenteel veel te koop omdat ze van verhuur naar verkoop gaan), hier wordt alles in de richting van de lichtval gelegd, ondanks de evt wat smalle gang
 

Eye_in_the_Sky

  • #4
Het hangt ook van het effect af dat je wilt bereiken, als het in de lengte legt of in de breedte dan zien de woonkamer en de gang er anders uit. Een gang kan dan breder of smaller lijken door de vloer een andere kant op te leggen.
Maar zoals ik al zei (maar ik ben geen vakman) volgens mij zijn er geen redenen waarom een vloer perse in de lichtrichting moet liggen.

Je kan in je bouwtekening ook de vloerdelen intekenen, even copietje maken en dan met een lineaal hobbyen dan kun je ook inschatten wat je mooier vind staan.
 

Robbert1978

  • #5
Vloer is vandaag gelegd, niet in de richting van de lichtinval maar dus dwars daarop. Ik twijfelde hier een beetje aan of dit mooi zou worden vandaar mn vraag op het forum. Maar ik moet zeggen, het resultaat mag er zijn!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu