Legrichting laminaat advies

Mha

  • #1
Goedemiddag,

Ik ga aan de slag met klussen in mijn eerste woning. Ik vroeg me af in welke richting ik het laminaat het beste kan leggen. Heb afbeeldingen ter verduidelijking bijgevoegd. Ook een plaatje van de inhammen in de keuken, die lijken op de plattegrond namelijk veel groter. Voor het overige is de plattegrond duidelijk denk ik.

Mijn plan is om rechtsbovenin de keuken te beginnen en vervolgens naar beneden in de lengte leggen. Ik wil het graag in de hele woning in één keer doorleggen (Wc, badkamer, loggia hoeven niet). Is dat aan te raden?

Ik hoor graag wat jullie van dit plan vinden en hoor graag jullie advies. Alvast dank!
 

Grunt

  • #2
Leg je het in de lengte dan lijkt de kamer langer, leg je het in de breedte (richting ramen) lijkt de kamer breder als je richting ramen loopt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Je uitgangspunt is goed. Ik zou er alleen niet voor kiezen om alles aan elkaar te leggen. De oppervlakte is daarvoor eigenlijk te groot en daardoor krijg je erg grote spanningen in de vloer ter hoogte van de deuropeningen. Oftewel de vloer kan onvoldoende werken.

Ik zou tenminste tussen portaal en woonkamer een scheiding in de vloeren aanbrengen, bijvoorbeeld in de vorm van een dorpel. Als je daar aan de onderzijde aan beide zijden een randje uitfreest, dan kun je de dorpel bijvoorbeeld over het laminaat laten vallen.

Tenslotte werkt het ook wat makkelijker als je niet alles aan elkaar legt en kun je bovendien de vloer beter per ruimte recht leggen ten opzichte van de muur.
 

Mha

  • #5
Oké. Dat zal ik even nagaan dan. Mooiste is in een keer doorleggen.

Dank.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Het is inderdaad juist dat de fabrikant in de regel aangeeft tot welke afmetingen het laminaat aan een stuk gelegd mag worden. Meestal is dit ongeveer 10 bij 10 meter. Wordt de vloer groter, dan kunnen er problemen optreden als gevolg van de werking van het materiaal.

De maximale afmetingen worden echter gegeven voor een laminaatvloer in een ruimte. Doorleggen naar verschillende ruimtes door een deuropening wordt eigenlijk nooit toegestaan door de fabrikant en daardoor zal de garantie vervallen.

Het kan in sommige gevallen wel, maar gezien de plattegrond van de woning zou ik het afraden. Het leggen wordt er ook veel lastiger door en je krijgt veel meer zaagwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu