Tijdelijk leggen van laminaat vloer

nlhans

 • #1
Ik wil binnenkort een nieuwe laminaat vloer leggen in mijn nieuwe huurwoning, waar de keuken nog wordt vervangen. Nu heb ik te horen gekregen dat dit nog wel een half jaar kan duren! Ik wil over een maand verhuizen, dus wel gewoon al een hout of klik-PVC laminaat vloer hebben gelegd (wil deze week laminaat kiezen).

De plattegrond van de woonkamer + keuken is als volgt:
Keuken uitdaging.png

Ik wil het liefst 1 gezamelijke vloer in de keuken en woonkamer.

De woningbouw zegt dat de nieuwe keuken dezelfde maten heeft. Echter ik wil mogelijk extra apparatuur bestellen (vaatwasser), dus ik er eigenlijk van uit dat een extra kastje nodig is. Ze konden mij dan niet garanderen of die dezelfde maten had (denk het niet).

Nu is aan mij de vraag: hoe kan ik het beste mijn vloer netjes in leggen? Zodat het voor & na de vervanging netjes/leefbaar is.

Ik heb nog weinig ervaring met laminaat leggen, maar ik gelezen dat het gebruikelijk is om aan de langste wand te beginnen met de eerste rij. Het laminaat zou op deze tekening dus verticaal lopen. Kan ik dan zomaar een deel van een rij bij de keuken later verwijderen en (aangepast) terug plaatsen? Is daar nog een handigheidje om bij te letten (bijvoorbeeld de eerste rij bij de ramen of bij de keuken starten)?

Of kan ik beter wel een aparte vloer in de woonkamer en keuken leggen, en een overgangstrip er tussen plaatsen? (Dus de vloer in de keuken tzt doen)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Rechtsboven in de hoek (op het plaatje) beginnen met leggen naar beneden. Dus evenwijdig aan de lange zijde. Je komt dan als eerste het scheidingsmuurtje tussen keuken en woonkamer tegen. Hiervoor maak je een sparing in de laminaatbaan. Vanaf dat punt worden de laminaatbanen in de keuken/woonkamer van elkaar gescheiden door het muurtje en kun je beide banen apart verder leggen.

  In de keuken kun je dan tzt altijd eenvoudig een paar banen eruit halen als de nieuwe keuken komt. Ik zou de plakplinten voor dat deel overigens wel even achterwege laten totdat de keuken vervangen is. Ook moet je ervoor zorgen dat je genoeg laminaat overhebt.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  De meeste keukens staan op verstelbare poten.
  Als je de plint onder de huidige keuken er onderuithaalt, dan kun je het laminaat doorleggen tot aan de pootjes van de bestaande keuken.
  Als dan de nieuwe keuken wordt geplaatst maakt het niet uit of er een extra kastje naast komt.
  De pootjes van dat kastje kan dan op het laminaat gezet worden.
  En ook de plint van de nieuwe keuken komt dan op het laminaat te staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu