Maken tussenwand op zolder

Hamer

  • #1
Enkele vraagjes t.b.v. het maken van een tussenwand, afmetingen links 1,8 mtr breed en 2,6 mtr hoog, rechts 1,6 meter breed en 2,6 mtr hoog+daartussen maak ik een opzetdeur:
1) dient dit /de wanden/ ten alle tijde geïsoleerd te worden
2) ik sluit de gyprocmuur )profielen en gipsplaat) op een reeds bestaande muur. Dikte is nu 11 cm, ik vind enkel en alleen kozijnen die smaller zijn. Is het mogelijk op de kopse kant van het profiel een lat-balkje van 9 cm te plaatsen zodat het kozijn erover heen valt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
1 Isoleren van de wand is altijd verstandig. Het is wel enigszins afhankelijk van de functie van de twee ruimtes. Meteen isoleren kost weinig en is een stuk handiger dan er later achter komen dat het een klankkast is.

2 Geen idee wat je precies bedoeld, maar met latjes en balkjes valt alles af te timmeren :) Plaats even een tekening van wat je bedoeld.

Voor de volledigheid:
- opdekdeur
- gyprocmuur = houtskeletbouw of metalstut wand.
 

Hamer

  • #3
Maar ik snap die klankkast niet; slaapkamer gaat voor dochter worden, die maar voor pakweg 6x per maand daar gaat slapen. Was zal daarbij nooit 's nachts gedraaid worden. Alleen wasmachine staat dan om het hoekje, zie paars vlakje
Vraag wat deur/kozijn betreft; is het aan te bevelen de muur te 'versmallen" van 11 naar 7 cm zodat kozijn er netjes omheen valt of komt zo'n doe-het-zelf-bouw-kozijn gewoon TEGEN de muur?
Dus is het bruinrode balkje/lat wel nodig daar te maken?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Die uitsparing in je kozijn is om het kozijn tegen een stellat te monteren. Dus niet om het kozijn om de wand te laten aansluiten. In jouw geval zet je hem gewoon tegen het profiel van je wand aan.

Ik zou de wand toch isoleren.
Zoals gezegd kost zo'n rol isolatiemateriaal weinig.
De ruimte zou als klankkast kunnen gaan fungeren als de wasmachine draait en dan het geluid van de wasmachine harder kunnen laten klinken in de rest van het huis.

Bij eventuele verkoop is het ook een klein minpuntje.
 

Hamer

  • #5
Ok helder wat isolatie betreft. Alleen even terugkomen op de deur; is het het best het c-profiel met de dichte kant richting deur te plaatsen en dan wel/niet ter versteviging een houten lat (of meteen het kozijn van binnenuit aan het c-profiel vastmaken?)
 

Hamer

  • #6
Oh ja, is een spijkerflensdeken onbekleed, voldoende als isolatiemateriaal?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu