Leddimmer, licht blijft branden op 1 sterkte en kan niet uit

horribel

  • #1
Ik heb een nieuwe lamp opgehangen met een nieuwe dimmer. Het probleem is dat de lamp gaat branden zodra hij aangesloten is en niet gedimd kan worden. Hij kan ook niet uit. De dimmer reageert dus helemaal niet op duwen (dan zou hij helemaal uit moeten gaan) of draaien (dan zou hij moeten dimmen). Ik heb hetzelfde type dimmer van een andere lamp er aan gehangen waar die het wel goed deed en dan heb ik hetzelfde probleem.

De lamp is een lamp met 12 dimbare 3w ledlampjes erin (samen 36w). De dimmer is Jung 1731DD, die met 3 draden is aangesloten (fase, nul, schakel). De dimmer zou zelf de juiste manier van aansnijding moeten vinden. Er is geen wissel/hotelschakeling.

De situatie lijkt op: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/verlichting-niet-meer-kunnen-uitschakelen-via-de-dimmer.50039/ alleen werkt het dus ook niet met hetzelfde type dimmer die elders wel goed werkt.

Heeft een van jullie een idee hoe dit verholpen zou kunnen worden?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Weet je zeker dat je de dimmer en lamp goed hebt aangesloten? Klinkt haast als een fasedraad en schakeldraad die ergens verwisseld zijn.

Heb je een multimeter? Dan zou je de dimmer eens los kunnen halen en 'doorpiepen' tussen de contacten voor schakeldraad en fase om te checken of de schakelfunctie (dimmer indrukken) überhaupt wel werkt.

Als dit allemaal in orde is moeten er dieper graven :wink:
 

Jeroen63

  • #3
het probleem kan zijn dat de dimmer niet geschikt is de led zelf had ik dit ook en ik kreeg gratis een zo genaamde led dim stabilisator toegestuurd en nu werkt het wel. Ik weet niet of ik hier reclame mag maken maar hij koste 14,95 zag ik net...
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
@Jeroen, met 36 watt en een led dimmer zou deze fout volgens mij niet kunnen bestaan, je hebt wel eens dat de led/ dimmer geen fijne combi is, of je moet je dimmer afstellen, maar dan blijven ze vaak flauw branden, of gaan knipperen of iets in die richting. Wellicht kan vonken_trekker mn theorie onderuit halen of bevestigen, hij heeft er ietsie meer verstand van dan ik.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Klopt Haemmertime!

Een stabilisator gebruik je doorgaans als leds flikkeren, slecht dimmen of nagloeien.

In TS zijn geval willen de lampen niet uit, ook niet met de knop op de dimmer. Ik vermoed daar eerder een foutieve aansluiting.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Post eens een foto van de dimmer en zij. Aansluitingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu