Led spotjes blijven branden

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb led spotjes (zonder trafo) in ons plafond aangebracht maar nu blijven ze heel lichtjes branden als ik ze uit zet. Zelfs als je de schakelaar kompleet loskoppelt zie je ze nog branden.
 
Ja, oke, maar dat is dus niet echt de oplossing.
Want ik neem aan dat ze dan dus ook nog steeds stroom gebruiken.
 
Als je de zekering van de betreffende ruimte uitschakeld, blijven dan de Led's nog steeds branden?
Zo nee, dan heb je toch iets fout gedaan met aansluiten. Dit zal je dan moeten checken!
 
Nee als ik de zekering uit gooit zijn ze uit. Ze zijn gewoon aangesloten op de twee draden die uit het plafond komen. Zat altijd een gewoon peertje op waarmee ik geen last had.
 
Vergeet die stroom maar, daar gaat je e-meter niet eens van draaien. En die liep er ook al toen er nog een peertje hing.

Je kan in het plafond de 2 draden aan de LED eens verwisselen, misschien dat ie uitgaat (betwijfel het),
 
Nee dat helpt niet. Heb ook al de draden omgedraaid in de groepenkast (ja, je gaat de gekste dingen proberen) maar dat haalt ook niks aan.Weet er iemand nog een oplossing?
 
Je kan de led-spot er eens helemaal afhalen en bij een andere aansluiting kijken en ff kijken wat hij daar doet...
 
Draden on draaien in groepen kast , toch wel terug gezet.
Deze aktie is erg dom hierdoor komt op de bruine of groene de nul te staan en op de blauwe of rode de fasé :cry: .

Ik denk dat je te maken hebt met lekstroom kan door een ander verbruiker op de zelfde groep worden geleverd, LED heeft maar erg wenig nodig om iets te branden.
 
Oke, hebben we de oorzaak. Bestaat er dan ook nog een simpele oplossing of kan ik ze beter maar gewoon laten branden?(10.000 branduren geloof ik, klinkt wel lang)
 
Zal niet makkelijk lukken aangezien er maar twee draden bij de schakelaar zitten. Kan er ook geen draad meer bijtrekken, het is namelijk geen wcd maar gewoon twee draden die uit een plank steken.

Moet nog effe voor Tim de draden in de groepenkast terugzetten, durfde dit wel aan omdat alleen deze lampjes en 1 stopkontakt op deze groep zitten. Het idee d'r achter was dat misschien de schakelaar achter de lamp zat in plaats van voor.
 
Dit is een geval van inductie.
Op de schakeldraad, die naar de armaturen gaat, komt door inductieve werking, van de fase draad een inductie- resp. zwerf-spanning te staan op de schakeldraad.

Een oplossing kan zijn om de verlichting te schakelen met een 2-polige schakelaar.

In de hoop hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.
 
Jullie hebben vokomen gelijk, heb geprobeerd daar wat meer uitleg in te zoeken.

Wanneer je een normale bedrading in een woning bekijkt, lopen er altijd vanaf de centraaldoos naar de schakelaar een bruine (fase) draad, en en in dezelfde buis een zwarte draad weer terug. Deze twee draden lopen vlak bij elkaar en vormen daardoor een (kleine) condensator (capaciteit), voldoende groot om een beetje spanning (eigenlijk stroom) op "capacitieve" wijze over te dragen aan elkaar. Daardoor komt de zwarte draad op een heel klein beetje spanning te staan.

Daarvan gaat de lamp dan branden, maar gebruikt geen (meetbare) stroom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan