Led Lichtslang

BeB

  • #1
Hoi Ik wil in mijn nieuw geverfde trappenhuis een LED lichtslang als verlichting gebruiken. ( De slang 6m, ca 72 ledjes heb ik al rond de kerst gekocht) Dit is een waterdicht type voor buiten, en nu zie ik tot mijn schrik dat de kabel zwart is en ergens halverwege een dikke klont van een paar cm dik. Daar zou ik dus een witte kabel aan willen zetten (solderen e.d. is geen probleem dat is dagelijks werk voor me)

Er wordt in de beschrijving gemeld dat je het snoer niet mag vervangen maar ik neem aan dat dat ivm buiten gebruik is en dat het dan niet meer als waterdicht aangemekt wordt.

Maar wat is die klont? Er zou een ferriet kraal in kunnen zitten om te ontstoren, of zit er iets anders in? Iets van electronica? Voorschakel weerstand? Serie diode?

Een witte led heeft iets van 3.5 V doorlaat spanning en daarmee zou als alles in serie staat de spanningval over de totale string ergens rond de 250V uit komen er is denk ik dan nog iets als een voorschakelweerstand?
De naam van de fabrikant lijkt een beetje op een kunst smit.

Is er iemand die me hiermee verder kan helpen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Misschien is er een weerstandsdraad gebruikt voor de aansluitsnoer.
Dit zorgt voor een spanningsval over de draden. Geen idee of het zo is, maar het zou kunnen.
 

Manualo

  • #3
In de dikke klont zal een condensator zitten, staat in serie met de leds.
Die zorgt voor een constante stroom door de leds, werkt als een (capacitief) voorschakelapparaat.

Bij de goedkopere LED-verlichting op 230 V wordt dit meestal zo gedaan.
 

BeB

  • #4
Ik zou even met dunne meet pennen kunenn kijken of ik de kabel kan aanprikken, maar ik heb het vermoeden da het geen weeerstandsdraad is.
Een serie condensateor zou mogelijk kunnen wie weet als ik de kabel aangeprikt krijg dat ik ok deze even kan meten. Melangrijkste is natuurlijk weten of de stroom idd alleen door die klont begrensd wordt en niet door serieweeerstand in de kabel.
Als ik met een mooie witte kabel weg kan kan ik um door de muur leiden en dan daar die klont monteren helemaal uit het zicht in de meterkast:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu