LED GU10 buitenverlichting knippert

HKingma

  • #1
Goedendag,

Ik ben al een tijdje bezig met mijn buitenverlichting werkend te krijgen, maar ik kom er gewoon niet uit.

De situatie: Ik heb 3 buitenlampen, elk met 2 GU10 aansluitingen (Karwei Owen serie). Deze heb ik in serie aangesloten op een Schneider Argus schemerschakelaar. De schemerschakelaar is weer direct aangesloten op het stroomnet. De afstand tussen de schemerschakelaar en de verste lamp is ongeveer 4,5 meter.

Nu is het probleem dat elke keer als ik de stroom erop zet de Led lampen snel beginnen te knipperen. Als ik deze lampen vervang voor halogeen lampen dan zit er een brand vertraging in en daarna brand alleen de laatste in de rij goed, de rest brandt zeer zacht. Ik kom er maar niet achter waar dit aan kan liggen. Weet iemand van jullie waar dit aan ligt?

Alvast bedankt!

De situatie:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet de lampen ook niet in serie zetten maar gewoon parallel. Zo krijgen ze veel te weinig spanning. Dat geldt voor beide types lampen, dus zowel halogeen als LED.

En dan nog kan het zijn dat de LED lampen gaan knipperen. Oorzaak ligt in dat geval in de schemerschakelaar, die heeft dan een triacschakelaar. In combinatie met de in de LED-lampen aanwezige seriecondensator blijft die niet geleiden en gaat daarom telkens uit.

Je hebt er schemerschakelaar nodig met een relais erin, dat is geen probleem bij LED-lampen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Volgens de gegevens van de Schneider Argus schemerschakelaar, die ik op het Internet vond, zou deze gewoon een relaiscontact moeten hebben. Zou dus moeten kunnen werken, mits je de lampen parallel zet.
 

HKingma

  • #4
Ik heb de verlichting parallel gezet, dit heeft het probleem opgelost.

Bedankt voor de reacties!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
:prima:

En bedankt voor de terugmelding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu