GU10 50W halogeen vervangen voor LED

Danoontje

 • #1
In onze keuken, in de koof, zitten GU10 50W halogeen spotjes.

Aangezien vlak eronder, ongeveer 10cm nu kastjes komen te hangen zijn deze halogeentjes dus veel te warm. Ik wil de lampjes vervangen voor ledlampjes.

De huidige halogeens werken op ~220-230V.

Maakt het uit welke wattage ledsspotjes ik gebruik? Ik bedoel dan niet kwa lichtopbrengst, maar kwa doorbranden! Dus kan ik de Halogeen GU10 50W 220V spots vervangen voor bijvoorbeeld Led GU10 1W spots zonder dat deze doorbranden??
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kaajee

  • #2
  Als die LEDs ook op 230V werken kun je ze met een gerust hart vervangen en hoef je je geen zorgen te maken over 'doorbranden'.....
   

  Appeltje

  • #3
  Is wel een flink verschil in lichtopbrengst... 50w halogeen > 1w LED.

  Gr. Richard.
   

  Danoontje

  • #4
  Dank jullie wel!!

  Het verschil in lichtopbrengst daar ben ik mij van bewust. Maar het worden meer lampjes welke je aan doet als je weg bent: nacht lampjes. Ze komen ook 10cm ongeveer van de onderliggende kastjes af.

  Een 50W halogeen geeft dan onnodig licht en wordt veel te heet.

  Ik heb nu spaarlamp versies gekocht: 7W. En ik moet zeggen: vind ze erg leuk.

  Alleen zijn ze wat te lang waardoor ik de spot dus iets heb moeten verbouwen :cool:
   

  Xr8

  • #5
  Die LED lampjes zijn direct geschikt voor 230V er zit in het lampje een voorziening hiervoor. Heb ze zelf al een jaar of 5 werkt goed.

  Succes.
   

  Danoontje

  • #6
  Ik heb 2x GU10 halogeen spotjes van ik geloof 7W gepakt.

  Ze warmen heel traag op, maar ze zijn puur voor 'verlichting bij afwezigheid'. Ze zitten ongeveer 15cm boven de hangkasten van de keuken. Ze worden vrijwel niet warm; dus zo goed als ideaal :lol:
   

  Berre

  • #7
  Heb vorige maand ook acht stuks LED-spots 7 watt van Philips gekocht. Vrouwlief, die ze mee had gekozen, vindt ze na installatie afschuwelijk lelijk licht geven. Het zogezegde "warme" licht van 3000 K is acceptabel op volle sterkte, maar gedimd is het lelijk. Sfeerverlichting is zinloos. Op volle kracht geven ze trouwens een zee van licht; ze doen niet onder voor halogeen.

  Heb deze LEDs dan toch maar vervangen door klassieke halogeenspots 50 W 240 V, die veel mooier licht geven; met een dimmer verkleuren ze mooi warm oranje.

  Een LED houdt altijd dezelfde kleurtemperatuur onafhankelijk van de lichtsterkte. Dat is donker maar blijft koel.

  Sinds vorige week heeft mijn lampenboer dezelfde Philips LED spots met 2700 K. Iets geler licht dus. Omwille van de prijs (€ 45 per stuk) heb ik ze niet gekocht. Ik heb nu al voor 460 euro ongebruikt in de lade liggen. Bij het dimmen zouden de nieuwe LEDS immers ook hetzelfde licht van 2700 K blijven geven.
   

  Danoontje

  • #8
  Correctie, ik bedoel dat ik 7W spaarlamp spotjes heb geplaatst :oops:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu