Lauw water in de douche en het bad

tbkers

 • #1
Sinds een tijdje krijgen we het water in de douche, maar ook in het bad niet meer zo warm als we zouden willen. Wat gebeurt er? Wanneer je staat te douchen valt de watertemperatuur na een minuutje terug naar lichaamstemperatuur. Het water wordt nooit zo warm als zou moeten, je kunt al vanaf het begin de temperatuur op max. draaien.

Wanneer je de douche (thermostaatkraan) wat minder hard zet, wordt het water wel weer warmer, maar valt de temperatuur daarna weer terug naar lauw/lichaamstemperatuur. Als ik tijdens het douchen ook de wastafelkraan (of een andere willekeurige mengkraan) aanzet, dan komt daar nog wel gloeiendheet water uit zonder impact op de minder warme watertemperatuur van de douche. De waterdruk wordt dan wel minder.

Wanneer je dan ook de badkraan (thermostaat) aanzet, komt uit de bad- en douchekraan minder warm water dan uit de wastafelkraan. Geen enkele kraan is zo heet als zou moeten en de druk is nog minder.

Mijn gevoel zegt dat de ketel het ineens niet meer aankan, maar deze geeft geen storing. De druk is 1,5 bar. Het probleem deed zich ook in de zomer voor, dus de verwarming heeft geen invloed. We hebben een Intergas Kompakt HR ketel en de douche- en de badthermostaat zijn van het merk Tres.

Wat zou het kunnen zijn?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Uit de wastafelkraan, gewone kraan? , komt wel warm genoeg water?
   

  arneds22

  • #3
  ik zou eens proberen met een andere thermostaatkraan. kan zijn dat de kraan versleten is.
   

  Lampje45

  • #4
  In eerste instantie dacht ik richting wisselklep van warmwaterinstallatie.
  Maar dat gaat niet op als je bij de ongeregelde kranen wel heet water hebt.

  Ik zou je douchekraan eens uit elkaar halen en de regeldelen eens ontkalken met een badje van citroenzuur. En de O-ringen en bewegende delen weer invetten met siliconenvet.
   

  tbkers

  • #5
  Rola schreef:
  Uit de wastafelkraan, gewone kraan? , komt wel warm genoeg water?
  Ja, daar komt wel gewoon heet water uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu