Latexen na wateroverlast

Bianca

  • #1
Hoi, ik heb 15 cm water binnen gehad met de overstromingen in Limburg. Er hebben op een ruimte van 30m2, 2 bouwdrogers (50 liter) 3 weken 24 uur per dag gestaan. Na deze 3 weken constant geventileerd met 2 ramen tegen elkaar open. Het vocht kruipt nu echter omhoog. Ik heb een goedkope vochtmeter van de lidl gekocht. Die gaf mij steeds aan dat het vochtgehalte te hoog was om te meten. Nu meet ik echter op verschillende plaatsen wel waardes van ongeveer 3%, op andere plaatsen nog steeds te hoog om te meten. Leuk die rekensommetjes bij nieuw stucwerk: zoveel droogtijd per cm dikte stucwerk, maar dit is een ander verhaal. Bijgaand een foto van de huidige situatie. De gemarkeerde plekken van het optrekkend vocht meten nu 3 %, Daaronder, zeg maar de waterlijn, op sommige plekken te hoog om te meten en 5 cm verder weer 2%. Wat is wijsheid? Verdunde latex aanbrengen op waterlijnhoogte en zien wat gebeurd voordat ik de hele muur latex, of vererger ik de boel daarmee????Iemand zei me dat ik minstens een half jaar moet wachten....dat kan toch zeker niet waar zijn?????En ja natuurlijk kan een gespecialiseerd bedrijf me advies geven, maar er is geen bvedrijf meer te krijgen in het zuiden en ze vragen woekerprijzen, dus gewoon een eerlijk antwoord word erg op prijs gesteld, want ik heb er nu wel genoeg van.... Alvast bedankt voor de antwoorden
20210814_212140.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je muren zullen verzadigd zijn omdat deze in het water hebben gestaan. Dus nu al latexen lijkt me veel te vroeg.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Beste is het zo te laten drogen tot de meter echt een droge muur aangeeft. Latex nu aanbrengen heeft geen nut, werkt eerder in je nadeel en blijft zeker niet mooi.
 

Bianca

  • #4
thanx , ik wil weer eens teveel helaas ,als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
4% is de max.waarde. Of dit nu vers of oud stucwerk betreft.
Met latex alleen komt u er niet. Deze vochtvlekken bevatten vet en andere bestanddelen die gaan doorslaan als u deze niet eerst met isolerende watergedragen muurverf behandeld.
 

Bianca

  • #6
Bedankt voor de tip, hier had ik nog niet aan gedacht. Deze tip bespaard me een hoop ellende
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
De afwerkvloer ligt er nog in, het kan (mede afhankelijk van de ondervloer) daardoor extra lang duren voordat de (onderkant van de) wanden droog worden, omdat de vloer nog nat is.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16
3
Gerelateerde onderwerpen
Muren Latexen ?
Glad stucwerk mooi latexen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu