Latex spuiter noemt stucwerk prutswerk

Vdevries

  • #1
Wij hebben onze aangekochte woning van 20 jaar oud volledig laten stuccen. in de opdracht hebben we aangegeven dat de wanden glad en sausklaar opgeleverd moesten worden en dat een latexspuiter het geheel zou sauzen.

Met de latex spuiter is overeengekomen dat hij nog wel de muren zou nalopen (schuren en lichte streken vullen).
Echter de spuiter noemt het stucwerk prutswerk en rekent de voorrijkosten en is ongedane zaken weer vertrokken.

De stukadoor voelt zich in zijn hemd gezet en herkent zich niet in de kritiek. Hij geeft aan dat hij alles heeft nagelopen en niet heeft kunnen schuren omdat het nog te nat was.

Zelf hebben wij niet door gehad dat het stucwerk niet in orde zou zijn. inderdaad na verdere inspectie zijn er wel plekken te zien die wat meer lijken te vereisen dan schuurwerk. een concurrent stukadoor die de opdracht niet heeft gekregen kon wel komen kijken en kraakte het werk echter ook af.

Mijn vraag:
Wat is redelijk? de stukadoor komt morgen terug de hele dag om alles zo netjes mogelijk af te werken. hoeveel mag een muur nog golven na het stuccen? hoe vlak is vlak? her en der lijken er wat spatten op de muur te zitten en nog wat aanzetten...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Redelijk is wat de stucadoor en de latex spuiter in onderling overleg én in overleg met jou acceptabel vinden.

Daar kunnen we hier nu eenmaal geen oordeel over hebben. Ten eerste kunnen we dat niet op afstand beoordelen en ten tweede is het forum alleen bedoeld voor hulp bij klussen die de leden zelf doen.

Advies over werk van derden hoort er niet bij.
 

Vdevries

  • #3
Dat is jammer. Ik had gehoopt over advies hoe het stucwerk te beoordelen en wat de juiste stappen zouden zijn in dit proces.

Mijn excuses voor dit topic dan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu