Latex gaat bladderen...

Panfluit

  • #1
We zitten met een probleempje...we zijn aan het verven op een slaapkamer. 1 muur ging hartstikke goed, maar 1 muur is een groot probleem geworden. Dat is een betonnen muur, waar nu na het latexen allemaal kleine gaatjes te zien zijn die we voor het latexen niet zagen. Ook is de latex gaan bladderen. Heb er al hele stukken weer afgeplamuurd, want het hecht volgens mij niet. Wat nu? Op deze muur heeft behang gezeten, maar hij is nu glad en redelijk schoon. Heeft iemand tips? We zitten ook na te denken over structuurverf.
En nog een vraag: kan je met structuurverf over behang heen?
Ieder z'n vak, dit is ons vak in ieder geval niet :roll:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U moet alle loszitende delen verwijderen en de ondergrond goed reinigen met een univerzele verfreiniger.

Die kleine gaatjes in het beton zijn luchtkamertjes /gietgallen / grindnesten.

Wilt u deze weggewerkt hebben dan moet u ze eerst dichtplamuren met en geschikt vulmiddel, dichtsauzen lukt niet omdat u de lucht opsluit die daarna weer gaat expanderen.

Wilt u de muur structuren, dan zult u op het beton eerst een hechtbrug aan moeten brengen omdat deze te gesloten en te glad is. U moet de ondergrond dus opruwen.

Met structuurverf over behang is geen aanrader. Voor het succesvol aanbrengen van structuurverf heeft u een stabiele ondergrond nodig om banenbontheid en aanzetten te voorkomen.

Kijk maar even in uw Pb voor het juiste voorstrijkmiddel om daar structuurverf overheen te zetten.
 

Mechas79

  • #3
Ik sluit mij compleet aan wij kees.

1 opmerking, het kan ook zonder hechtlaag, beton is een minerale OD die in combinatie met een structuurverf op basis van acrylaat, zeer goede hechting moet geven. Echter is dit wel per leverancier verschillend, afhankelijk van de gebruikte bindmiddel, met of zonder kationische eigenschappen. Dus de leverancier eerst vragen of het echt nodig is. Over het algemeen heeft acrylaat zeer goede hecht eigenschappen op beton.
2.- als u structuurverf gaat gebruiken om de “gaatjes
 

Panfluit

  • #4
Bedankt voor de antwoorden! Ik kan dus nix met muurgrond? Dat advies kreeg ik bij een bouwmarkt m.b.t. die betonnen muur...en kan het zijn dat de latex gaat bladderen doordat er maybe witkalk o.i.d. op zit? Het is een betonnen muur met wat witte brede strepen hier en daar erop. Moet het dan weer anders voorbehandeld worden voor structuurverf?
 

EGeen

  • #5
Op witkalk ontstaat er vaak onthechting doordat de ondergrond instabiel is. Deze zal dan moeten worden voorgestreken met een fixeer (is iets anders dan een voorstrijk tegen zuigende muren).. Of er witterkalk op zit? (vochtige doek langs halen, neemt deze iets de kleur aan van de verf = fixeren. Andere methode is het plakken van tape, als hieraan "gruis" blijft kleven zal er ook een fixeer op moeten).

Muurgrond is (zoals ik het product in me hoofd heb) enkel tegen zuigende ondergronden. Is wel aan te raden op cement/gips ondergronden. Helemaal mooi is als deze muurgrond een kleine structuur geeft waarop de structuurverf beter pakt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Die brede witte strepen erop zijn een gipshoudend pleister waarmee de boven en onderzijde van beton worden afgesmeerd.

Ook die kunt behandelen met het product wat in uw Pb staat. Dit heeft tevens een ruwige structuur dus een uitstekende basis voor structuur / kwartsverf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu