Gespoten latex niet naar wens

MartijnA3

  • #1
Het plafond en de wanden van mijn aangekochte woning heb ik laten stuccen. De muren waren spiegelglad, dus het leek me een goed idee om latex te laten spuiten om het zo glad te houden en een mooi resultaat te behalen. Lang verhaal kort, ik ben zeker niet tevreden met het resultaat.Hoe ga ik dit herstellen en is het überhaupt te herstellen? Kun je latex schuren zodat er daarna opnieuw geverfd kan worden? Mijn idee was om een wand/plafond schuurmachine te huren maar als zo'n schuurpad na 5 min vol zit met latex heeft dat niet zo veel zin.

Iemand ervaring met dit soort herstelwerkzaamheden?
 

Michielvv

  • #2
Weet je heel zeker dat het gespoten is? Het ziet er echt exact zo uit als ik hier met de grofste vachtroller die je kunt krijgen heb gedaan.

Latex schuren kan wel, maar is wel echt heel stoffig werk. Ik heb 't zelf gedaan met zo'n open schuurmatje wat je ook gebruikt om gips te schuren.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit is 100% niet gespoten. De tekening van de vachtroller zit in de latex. Als je muren of plafonds spuit ziet het er echt zo uit als op een auto: strak en glad.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Of het is gespoten en ze zijn er vervolgens met een roller overheen gegaan. Dat wordt ook nog wel eens gedaan, al is dit wel heel erg grof.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
En dan moet het ontzettend dik opgespoten zijn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Vlakschuren, goed ontstoffen, voorstrijken en met een 25 cm goed verzadigde vachroller 2 x overschilderen. Gebruik op een harde ondergrond een kortharige vachtroller ( poolhoogte 12 mm max) met harde kern.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu