Latex op stuc vertoond strepen en gekke patronen na opdrogen

Chav

 • #1
Beste klussers en professionals,

Ik meende altijd wel een wandje te kunnen sausen maar het laatste jaar blijf ik de plank mis slaan.

Het gehele huis heb ik in fases opnieuw gestucced met R.band en F&F van het bekende merk. Naar mijn mening heb ik lang genoeg gewacht tot de stuc droog was (knal witte oppervlakten zonder vlekken). Vervolgens voorstrijk aangebracht. En na een dag wachten sausen met de latex verf van het huismerk van één van de bekende bouwmarkten (dat zeg ik ...).

Het resultaat is verschrikkelijk! Al dat werk bij het stucen om vervolgens een lelijk eindresultaat te hebben is werkelijk voorbij frustrerend! Strepen, putjes, bobbeltjes alle patronen lijken mogelijk. Ik heb geprobeerd met warmen en kouder temperaturen en met andere voorstrijk te werken, maar helaas.

Graag uw hulp :)

IMG_3785.jpg IMG_3786.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #2
Het stukwerk was niet glad genoeg.
En op de eerste foto lijkt het dat de F&F losgelaten heeft.
 

Chav

 • #3
Hoi Peter, bedankt voor je antwoord.

Het reliëf vormde zich pas op de muren nadat er geverfd was, het stucwerk was spiegelglad. Op de eerste foto is er niet met F&F gewerkt en er is niets afgevallen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #4
Hoe heeft u de pleisterlaag opgebouwd? Roodband met als afwerking F&F?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #5
Op beide foto's is duidelijk te zien, dat het stukwerk niet glad genoeg is om te kunnen verven.
Dat komt niet door de verf.
 

Chav

 • #6
Wat is volgens jou glad genoeg Peter? Dit plafond heb ik 3 dagen geleden gestucced. Spotje zit er in zodat ik wat kan zien in de douche.
IMG_3824.jpg
 

Chav

 • #7
Beste Kees, bedankt voor je reactie.

Bij een aantal muren ben ik dun met F&F over bestaande latex verf gegaan.

Een aantal muren waren zandsteen, die heb ik voor behandeld met grondering voor zuigende ondergronden. Deze muren heb ik R.band dik op aangebracht.

Een paar muren en nu alle plafonds heb ik stucplaten aangebracht met een laag van 5mm R.band.

De muren zijn recht (keukenblad van 4m paste precies tegen de nieuwe muur aan, niets aan bobbels). Werkwijze stuc aanbrengen -> afreien -> messen -> sponsen -> pleisteren. Naar mijn mening is het stucwerk zo glad dat je er bijna op uitglijdt :mrgreen: En toch krijg ik gekke patronen wanneer de verf opdroogt?!

Ik heb goedkope voorstrijk gebruikt voor het sausen. Zou dit de oorzaak kunnen zijn?
 

Chav

 • #8
Grote oppervlakten lijken meer last vind dit probleem te hebben dan kleine oppervlakten
 

klusweb

 • #9
Totaal ongeinformeerde mening: Probeer het eens zonder voorstrijk. Ik heb in tientallen jaren van allerlei muren en plafonds nog nooit voorstrijk onder latex gebruikt... 't ergste wat me gebeurd is, is dat er soms een laag extra nodig was op een zuigende of scherp verkleurde ondergrond.
 

Fmrama

 • #10
Kan ook zijn dat de F&F niet goed gedroogd is. (Poederig is gebleven, over de datum) En bij het sauzen opgelost in de latex en hier en daar uitgesmeerd Cq opgenomen in de latex.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #11
Los van het stucwerk, het lijkt op foto 2 alsof het patroon van de roller soms wel zichtbaar is en anders niet. Te lang doorgegaan en door half droge verf gerold? Of sporen van poeder meegenomen?
 

Chav

 • #12
Bedankt voor de reacties allen!

Op sommige momenten heb ik inderdaad geschuurd voor ik begon met grondering/sausen. Het stof heb ik er altijd zo goed mogelijk afgehaald, maar misschien niet goed genoeg?

Ik hoop echt de oplossing te vinden want dit is zo jammer van het mooie stucwerk!

IMG_3845.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu