Laptoptafel maken

Anteros

  • #1
Beste forumleden, ik had wat vragen over het maken van een laptoptafel aan de hand van Gamma: Hout op Maat.

Hiervoor moet ik aangeven op hoeveel graden ze het verstek moeten zagen. Het is een hoek van 114° (bijlage 1) die ik wil maken door middel van twee plankjes verstek te laten zagen. Iemand zei toen dat bij 90° je 45° verstek moet zagen, dus bij 114° dit 57° zou zijn. Ik heb twee foto's toegevoegd van het idee gemaakt in Sketchup Pro. Hier staat rechtsonderin het aantal graden met (hopelijk een beetje duidelijk) aangegeven welke hoek ik heb gemeten. Ikzelf denk dat het verstek op 33 graden (bijlage 2) moet worden gezaagd maar heb hier eerlijkgezegd geen ervaring mee. Voor het geval dat iemand zich afvraagt wat mijn algemene plan is heb ik nog twee foto's toegevoegd van het eindproduct, al wil je toevallig alle metingen weten van het product, kan ik deze ook nog geven maar voor deze vraag is dit denk ik niet nodig.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Anteros

Bijlage 1.png Bijlage 2.png Eindproduct 2.png Eindproduct.png
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
57+33=90 graden.

Kortom beide antwoorden kloppen, alleen is de ene hoek gemeten op de verticaal, en de andere tot de horizontaal.

Ik raad je aan op duidelijk een schets te maken waarin je de hoek aangeeft. Welke van de twee is niet echt van belang, zolang maar duidelijk aangegeven is welke hoek je bemaat hebt. Met de tekening kan het voor je op maat gezaagd worden.
 

Anteros

  • #3
Om het op maat te laten maken heb ik een getal nodig wat ik in kan vullen in het onderdeel `verstek zagen` dit gaat dan over hoeveel graden ik het verstek wil laten zagen. De planken zijn 18mm dik en ik wil zorgen dat als ik de twee planken aan elkaar lijm ik uitkom op een hoek van 114 graden. Ik snap niet helemaal hoe jij aanraad dat ik achter dit getal kom waarin ik het verstek zal moeten laten zagen, zou je dit nog verder uit kunnen leggen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Deze tafel staat op een tafel. Werk je met een laptop dan steunen je onderarmen op het tafelblad. Mij lijkt dat je nu je onderarmen moet optillen om te typen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Even een schetsje gemaakt, als je met de horizontaal meet krijg je 57 graden, met de verticaal 33 graden. Hoe je de hoek moet aanleveren bij de gamma weet ik niet. Ik vermoed de 57 graden aangezien je dan meet t.o.v. je plank.



hoeken.PNG
 

Anteros

  • #6
Ik heb een extern toetsenbord welke ik gebruik op mijn bureau, ik heb de laptoptafel om te zorgen dat ik niet zo erg naar onder hoef te kijken, dit is namelijk niet al te goed voor je nek. Ook heb ik me bureau al op exacte hoogte laten maken zodat mijn armen in een zo neutraal mogelijke positie zitten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Duidelijk.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Een bouwmarkt heeft wellicht een zaagservice. Maar ze zullen op de platenzaag geen hoeken tbv verstekken kunnen zagen. Dat moet je zelf doen met de cirkelzaag en een geleider.
 

straten91

  • #9
Wel goed dat je denkt aan je houding bij het laptoppen. Ken genoeg mensen die daar geen rekening mee houden en later de prijs van betalen! Succes met je tafel!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Wat mij opvalt hoe zat het met de mensen van vroeger. Die zaten iedere dag aan een bureau van maandag tot zaterdag middag de hele dag te schrijven. Met schrijven kijk je toch naar beneden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #11
Na bijna twee maanden zal de tafel wel af zijn toch? :wink:

Vroeger hadden mensen ook veel (rug)klachten en werden minder oud.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #12
Ik ben ook wel benieuwd naar de afloop en het resultaat van de laptoptafel. Is het gelukt Anteros?
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Laptoptafel maken pt.2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu