Laptoptafel maken pt.2

Anteros

  • #1
Beste Forumleden,

Ik ben al een tijdje van plan een laptoptafel zelf te maken. Iets vergelijkbaar met het volgende: https://woodenamsterdam.com/nl/product/houten-laptopstandaard-walnoot-oakywood/. Dit wilde ik doen via Gamma, maar na enige tijd werd mede met hulp van dit forum werd mij duidelijk dat een bouwmarkt niet de aangewezen plaats was om dit te laten doen. Nu wil ik mogelijk zelf iets in deze trant gaan maken en andere suggesties wat betreft het werk uitbesteden zijn natuurlijk ook altijd welkom. Het hoeft natuurlijk niet zo mooi te zijn als het hierboven genoemde linkje, maar iets in deze trant zou me erg aanspreken. De rede dat ik deze laptopstandaard niet koop is omdat mijn laptoptafel rond de 25cm hoog moet zijn aan de (deze is 16cm) om ervoor te zorgen dat ik niet nog steeds naar beneden kijk, het probleem wat de laptoptafel zou moeten gaan voorkomen. Ikzelf heb geen verstekzaag of dergelijke dus dit maakt het al gauw lastig. wel heb ik een decoupeerzaag en gewoon wat basis gereedschap. Iemand suggesties?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Enige uitdaging die je hebt is de plank onder het juiste verstek zagen. Dit kun je doen met een cirkelzaag die je ongetwijfeld ergens in je kennissenkring kunt lenen. Gebruik een geleiderail of bevestig een lat met houtklemmen op je plank om recht te zagen.

eventueel even een teststukje zagen en de hoek nameten voordat je met het echte hout aan de slag gaat.

Bevestiging tussen de planken zou ik met deuvels en lijm doen. Eventueel van wat oud hout wat hulpstukken maken om de boel goed in te kunnen klemmen terwijl de lijm droogt.

Overigens had dit gewoon in het eerste topic gevraagd kunnen worden :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U hebt een dubbel topic geplaatst, dat is niet de bedoeling, deze gaat op slot, u kunt verder gaan in uw andere topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Laptoptafel maken pt.2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu