Langer snoer voor wasdroger Bosch WTL6200NL03

Cessnaflyer

  • #1
Hallo,

Ik heb een te kort snoer aan mijn wasdroger om bij de trekschakelaar in mijn badkamer te komen. Ik heb de andere onderwerpen hierover al gelezen, dus ik weet dat er eigenlijk een vakman bij moet komen om het snoer te verlengen.
Is het niet mogelijk om ergens een langer (origineel) snoer te bestellen?
Waar zou ik dat dan moeten doen? Het aansluiten op zich is geen enkel probleem voor me, ik weet op zich voldoende van electriciteit.
 

Cessnaflyer

  • #2
Ik heb overigens nog een (geschikte) trekschakelaar aangeschaft. Mag ik die niet onder de andere trekschakelaar schakelen (in serie dus) om op die manier dichter bij mijn wasdroger te komen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Beste cessnaflyer, hiervoor zeg je voldoende verstand te hebben van elektriciteit... Dan begrijp ik niet dat je denkt dat je een andere trekschakelaar lager mag plaatsen.

Die trekschakelaar zit hoog om te voorkomen dat er water in de schakelaar kan lopen en/of je die schakelaar aan zou kunnen raken.

Indien er redenen zijn waarom er een trekschakelaar nodig is, dus geen aardlekschakelaar in de wasmachinegroep of een te dichte afstand tot de douche, mag je die trekschakelaar dus ook niet lager plaatsen.

Ik vermoed dat je een voldoende lang aansluitsnoer gewoon bij een witgoed onderdelenhandel kunt halen, maar zeker weet ik dat niet.
 

Cessnaflyer

  • #4
Bedankt voor de tip. Logisch inderdaad. Ik zal dus op zoek moeten naar een langer snoer.
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #5
Naar mijn weten kun bij de fabrieken geen standaard langere snoeren bestellen.
Indien nodig kan men wel vanaf de machine een langer snoer monteren.
als deze op de trekschakelaar moet komen kan men gebruikmaken van een 3 aard. snoer (3x 1.75)
LET WEL als deze bij naast de wasmachine staat NIET OP DE ZELFDE SCHAKELAAR plaatsen maar op een was/droog trekschakelaar.
Je kan dan ook maar 1 apparaat tegelijk gebruiken.
 

Witgoedmonteur

  • #6
Om uw machines goed en veilig aan te sluiten dient u een zgn was-droogschakelaar te (laten) monteren. Zowel aan de wasmachine als aan de droger is het verstandig om een 3 aderige kabel met een lengte van 3 meter te monteren (dit om in de toekomst reparaties mogelijk te maken).
Verder is mijn advies om dit te LATEN doen.
 

Cessnaflyer

  • #7
Ik heb twee trekschakelaars, op verschillende groepen staan, dus dat is geen probleem.
Ik had drie-aderig snoer in huis gehaald, maar toen ik dat aan de wasdroger wilde aansluiten, zag ik dat er een speciaal kunststof blokje aan het snoer zit, dat precies in een soort "huis" valt, naar ik aanneem speciaal om vocht tegen te houden. Verder zag ik dat de aansluiting in de wasdroger alleen maar gemaakt kan worden met kabelschoentjes.
Reden waarom ik dacht een langer standaardsnoer te kunnen kopen.
Ik denk dat ik het toch maar laat doen... :cry:
 

Witgoedmonteur

  • #8
Beter zo, indien er een probleem zo ontstaan in de machine heb je in ieder geval geen probleem met de garantie. Verstandig besluit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu