AEG Wasmachine snoer te kort voor trekschakelaar

Crkl2020

  • #1
Nieuwe AEG l6fb86iw kwam binnen en natuurlijk kom ik een cm of 20 te kort om het aan te sluiten op de trekschakelaar in de badkamer(waarschijnlijk ga ik ook nog eens mijn garantie verliezen omdat ik de stekker eraf moet knippen maar goed dat terzijde).

Dit wordt ook niet in de aansluiting gedaan in de overeenkomst en door de corona maatregelen kan ik toch geen monteur binnen krijgen.

Raar is dat ze hulplijnen hebben en ze, samen met de klantenservice, zeggen dat ik het met een speciale contrastekker kan verlengen. Maar overal waar ik lees(incl. de instructieboekje. Ha) blijkt het verlengen van de kabel niet te mogen en het alleen rechtstreeks op de trekschakelaar moet komen. Ik ga het ook niet riskeren.

Ik ben alleen aan het overwegen of ik de bovenkant van de wasmachine kan openen om binnen te kunnen zien of dit het maximale lengte van de snoer is. Met een cm of 20 ben ik er al, namelijk. Grote twijfels. Of nog een optie is om een wasmachine verhoger te kopen voor een paar tientjes.
Advies is gewaardeerd.
 

Willem52

  • #2
Denk dat je aan de binnenkant geen 20 cm gaat vinden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het deksel zit achteraan vast met schroeven aan de onderkant van het deksel, draai die eruit, schuif dan het deksel iets naar voren of naar achteren en dan optillen.
Haal bij een elektrazaak een stuk snoer, 3 x 2,5 en laat daar gelijk adereindehulzen op de aders zetten, die zijn nodig voor een betrouwbare aansluiting.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Dat is inderdaad het beste.
En voor de garantie kun je de originele stekker weer monteren voor als het nodig is.
 

Crkl2020

  • #5
Dat ging vrij eenvoudig, alles was heel makkelijk bereikbaar nadat het deksel eraf was(ik heb in het verleden anders meegemaakt met oudere wasmachines) heb een langere snoer gekocht en heb de aansluiting met kabelschoentjes gedaan, alles zo'n beetje een replica van het originele aansluiting. Geen geknooi met gevaarlijke verleng snoeren of verhogers. Dus dat is mooi opgelost.

Wel een andere vraagje. Ik zie een aantal gaatjes in de achterkant van de wasmachine(nee niet van de transportbouten :) ) ik zie er ook niks over in de instructieboekje dus het zal wel oke zijn, ik ben geen expert. Lijkt me alleen raar dat er opening zijn waar vocht in kan komen..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Plaats even een foto, ik durf er zo niets over zeggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu