Lampjes vervangen

Marcdetweede

  • #1




Vroeger was het vervangen van een lamp makkelijk. 40 W, grote fitting/kleine fitting. Tegenwoordig moet je er schijnbaar een studie voor doen.

Ik wilde een lampje vervangen (halogeen?) en dacht bij de AH het juiste lampje gevonden te hebben. Op de lamp zelf staat "G9" en op de verpakking van het nieuwe lampje ook. Bingo, dacht ik.

Niet dus. Het nieuwe lampje past er niet in. De oude lampjes gaan er moeiteloos uit en weer in, het nieuwe lampje niet. Op bijgevoegde foto's zie je een oud lampje en het nieuwe lampje. Het oude lampje is het doffe lampje. Kan iemand mij vertellen wat er hier niet klopt? Het oude lampje is iets groter (de pinnetjes staan een fractie verder uit elkaar) maar aangezien het allemaal "G9" was, zou je denken dat het de juiste maat is :idea:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ligt niet aan u, G9 is de maat van de fitting.

Net wat u zelf zegt zou logisch moeten passen maar ook ik heb geregeld dat het net niet past.
Het probleem zit in het glas aan de zijkanten dat past net niet in de fitting mogelijk dat het aan het fabrikaat van de fitting ligt.
 

Marcdetweede

  • #3
Oke, maar hoe zit het dan met die pinnetjes, want op de foto is wel vrij duidelijk te zien dat de pinnetjes van het oude lampje een fractie breder zijn dan die van het nieuwe lampje.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Maakt normaal niet uit, die pootjes worden geklemd in de fitting dus iets breder of smaller maakt niet uit.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu