Lamp vervangen siemens cm633gbs1 combi magnetron

Bert pit

 • #1
Wij hebben een Siemens cm633gbs1 combi magnetron. De lamp is kapot, het betreft een kokervormige lamp.

Om het lampje heen zit een zeshoekige uitsparing, ik vermoed dat er een speciaal sleuteltje voor nodig is want ik krijg de lamp met geen mogelijkheid los. Ook op onderdelensites kom ik deze niet tegen.

Iemand enig idee wat ik moet hebben en hoe het vervangen kan worden?

De handleiding verwijst naar de servicedesk.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats eens een foto van het lampje.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Volgens de explosietekening van een van de (vele) versies van dit model zou er sprake zijn van een LED-verlichting. DE betreffende koker zou dan een lichtgeleider zijn. Die explosietekening is te vinden op de site van Siemens.

  Misschien kun je even de exacte gegevens vermelden, het complete E-Nummer dus, inclusief getal achter de /. Dan is het nog met wat meer zekerheid te bekijken. :wink:
   

  Bert pit

  • #4


  Dit is het lampje: kokervormig met een prisma. Het lijkt erop dat hij brandt, dat is ook zo, echter slechts op 10% van het normale licht.

  Het volledige typenummer van de oven is: CM633GBS1/05
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Op de onderdelensite van Siemens kun je de explosietekening van dit model bekijken:

  - klik op bovenstaande link
  - voer het E-Nummer CM633GBS1/05 in
  - klik op zoeken
  - kies het model linksboven, dat is exact voor CM633GBS1/05
  - klik op "Alle onderdelen voor dit model tonen"
  - klik op "Onderdelenlijst en tekening"

  Directe link (als ie werkt):

  Ga, wanneer je de eerste tekening ziet, met het pijltje rechts naast de tekening naar de allerlaatste tekening (tekening 8/8) of alternatief: download alle tekeningen in één keer als PDF. Dat laatste heeft als voordeel dat je meteen de onderdelenlijst te zien krijgt die bij elke tekening hoort.

  Je ziet dan dat er inderdaad sprake is van een LED verlichting - onderdeel 0937 / bestelnr. 10000684. En een lichtgeleider (dat is vermoedlijk het zichtbare deel) - onderdeel 0939 / bestelnr. 00633162.

  Er is dus geen sprake van een lampje dat je even kunt vervangen: de oven zal opengemaakt moeten worden en de betreffende onderdelen vervangen.

  Dat heeft als nadeel dat je daarvoor de behuizing ervanaf moet halen en als dat gebeurt is, moeten magnetron apparaten daarna gecontroleerd te worden mbv. een speciale lekmeter. Bovendien zitten er in de oven onderdelen waar een gevaarlijk hoge spanning op blijft staan, ook als je de stekker er al een tijd uit hebt. En dan zit er ook nog een beveiliging op het deurmechaniek, zodanig dat wanneer je de zaak verkeerd monteert (waardoor de deur niet op de juiste manier de schakelaartjes bedient) er een zekering in het apparaat uitvliegt. Dan doet ie helemaal niets meer.

  En je moet natuurlijk wel weten wat er nu eigenlijk stuk is: de LED, de aansturing ervan of de lichtgeleider...

  Zelf heb ik een magnetronoven (van een ander merk) waarvan lang geleden de lamp kapot is gegaan en dat is ook een speciale lamp. Sindsdien doe ik het zonder verlichting en dat is eigenlijk geen enkel probleem. Went vanzelf, bovendien kun je eigenlijk niet echt veel zien door het venster in de deur. :wink:
   

  DSR9500

  • #6
  Lichtsterkte nog maar 10 % ....

  Misschien kwestie van slecht contact of soldering.
  Of de voedingsspanning.
   

  Bert pit

  • #7
  Dank voor alle uitleg, vanavond maar even directieoverleg inplannen :wink:

  Ik denk niet dat ik dit zelf kan doen dus het wordt ofwel laten vervangen of een zaklamp kopen.[/u]
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu