Lamp met losse bewegingsmelder

johnboy61

  • #1
Hallo, ook ik heb helaas een probleem met de losse bewegingsmelder, ik heb wel gezocht op eventuele oplossingen hier.
Wat is het probleem:
Ik heb onder de balkon(terras) een lamp met losse bewegingsmelder, deze heeft het altijd gedaan tot voor kort (gebruik ongeveer 5 jaar). Nou dan denk je dat ding heeft zijn beste tijd
gehad en dan koop je een nieuwe.(natuurlijk eerst de boel opengemaakt of de lamp niet kapot was ha,ha) Nieuwe gezocht en besteld via Internet, zelfde merk, alleen een witte. Eerst nog een foto gemaakt van de oude situatie, makkelijk denk je. Besteld via internet en vrijdag binnengekomen, gisteren dacht ik effe het ding te plaatsen en toen begon de shit:evil: . Eerst kwamen de gaten voor de schroeven niet overeen, bedankt firma!, toen nieuwe geboord, aangesloten via het bijgevoegde schema en noppes. Stroom draden doorgemeten, geen probleem. Als ik nu de nieuwe aansluit zoals de oude dan werkt het niet, ondanks dat ik de test doorlopen heb.(dus bij het aansluiten zoveel mogelijk op de min(time) en lux op zonnetje) maak ik nu met een multi meter verbinding van de zwarte (schakel) naar de rode (aangesloten op de L, fase) dan begint de lamp te branden). Ook als ik de rode en de bruine verwissel blijft de lamp branden. Het zou toch heel toevallig zijn dat deze bewegingsmelder het niet doet? Zie ik iets over het hoofd???
Ter verduidelijking. foto met op het einde 55 is oude bewegingsmelder, 44 is zoals het schema aangeeft(melder doet het niet, lamp brand ook niet. en foto met nummer 58 op het eind is bruin en rood verwisseld, lamp brand continue.
Boven op de balkon(=terras), heb ik een dag/nacht sensor op een lamp aangesloten, werkt prima.
Ik heb alle draden nagemeten van de toevoer en er staat spanning op. De schakelaar links boven is uitgezet(heeft geen functie meer) en het stopcontact wat je ziet werkt prima.
Er is ook voor de storing aan de bewegingsmelder niks veranderd aan de situatie, dus daar kan het m.i. niet aan liggen.
Of zou het ding kapot zijn? Kan ik de situatie bijvoorbeeld simuleren door een lamp met fitting en 2draden (zo'n bouwplaffondlamp met fitting en 2 draden) en een aparte stekker met draden aan te sluiten op de bewegingsmelder op uit te proberen of het ding het doet?

Alvast bedankt voor jullie meedenkt.
gr. John

aansluitschema.JPG 20210213_111555.jpg 20210214_104844.jpg 20210214_103958.jpg
 

Plint79

  • #2
Vooropgesteld, ik ben geen specialist. Ik vermoed echter dat je het op de laatste foto juist hebt aangesloten, dus bruin = bruin, blauw is blauw en zwart = rood. Daarmee brand de lamp en zou ik eens rustig kijken wat het effect van draaien aan de time en lux doet. Stel de tijd zo laag mogelijk in en ga dan uit beeld van de sensor, deze zou dan uit moeten gaan, idem voor Lux. Vermoedelijk werken de aangepaste lux en time instellingen echter pas wanneer de lamp eerst uit is geweest, wanneer deze dus aanging terwijl hij op 30 minuten stond ingesteld duurt het even voor hij weer uitgaat, ook al heb je hem net op 2 min ingesteld. Succes!
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

johnboy61

  • #3
Yes, je had gelijk, het werkt. Super bedankt
 
  • Like
Waarderingen: Plint79 en Jackd

Plint79

  • #4
Mooi dat het werkt, graag gedaan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu