Lamp aansluiten met nieuwe sluiten

Bekir1

  • #1
Beste allen,

Huidige situatie is als volgt, ik heb in het plafond een lamp aansluiting met een schakelaar.

Nu heb ik een kamerscheiding gemaakt waardoor de schakelaar buiten de kamer is gevallen. Nu wil ik dus de plafond verlagen en een nieuwe schakelaar plaatsen zodat ik de lamp kan bedienen.

Mijn vraag is als volgt, welke kabels moet ik nu trekken? De zwarte schakeldraad van de oude schakelaar eruit en een nieuwe vanuit de nieuwe schakelaar? Is dat alles? Graag jullie input
 

Xr8

  • #2
Naar de schakelaar zal ook nog bruin moeten, dit is de voeding. Dit zal in de huidige situatie ook zo zijn. De bedrading kleuren zal niet wijzigen.

Succes.
 

Bekir1

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie en antwoord

inderdaad, ik heb de huidige situatie bekeken voordat ik aan de slag ging. Er waren 2 draden aanwezig, namelijk de zwarte schakeldraad en de fase bruin.

Vervolgens ben ik de elektra doos in het plafond gaan demonteren om de kabels daar te bekijken. En toen zag ik de 2 draden vanuit de huidige schakelaar daar welke ik heb teruggetrokken nadat ik ze heb ontkoppeld bij de schakelaar. Die waren lang genoeg om ze te gebruiken voor de nieuwe situatie en heb ze gelijk nadat ik deze door de flex heb gehaald in de schakelaar gedaan van het nieuwe kamer. de flex heb ik tevens ook vastgemaakt aan de balken die ik had geplaatst om de plafond te verlagen. ziet er netjes uit zo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu