Laminaatvloer met luik voor kruipruimte

Bobberini

 • #1
Hallo

Ik wil een laminaatvloer leggen in mijn woonkamer. Daar zit langs de wand een luik voor de kruipruimte. Dat luik moet toegankelijk blijven. Wat is de makkelijkste / mooiste manier om dit voor elkaar te krijgen?

Ik denk er zelf aan om de vloer zo te leggen dat ik later eenvoudig een paar plankjes kan weghalen. Die kan ik dan daarna weer terugleggen.
Daarvoor moet ik dan wel een paar planken dwars (netjes recht) doorzagen. Netjes recht omdat het er anders lelijk uitziet.

Is dit aan te raden? Heeft iemand een beter idee, of tips om dit handig uit te voeren?

Alvast bedankt!

Groetjes Bob
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Waar moet je je laminaat op leggen hout of beton vloer.
  Wat is de conditie in de kruipruimte.
  Even voorzichtig zijn. Lees een aantal postings in de groep muren wanden en plafonds.
  Daar is info te vinden over zaken die je zou tegen kunnen komen.
  Laminaat is samengesteld iets van hout met veel kunststof erin, ik denk dat het behoorlijk damdicht is.
  Dit zou tot gevolg kunnen hebben dat je condens aan de onderzijde van je luik krijgt.
  *wgb*
   

  Bobberini

  • #3
  Op houten vloer.
  De kruipruimte is aardig droog en goed geventileerd.
  Vocht condenseert toch op de koudste plekken? Vanuit de kruipruimte gezien is de onderkant vh laminaat juist warm (want verwarmd door de woonkamer), dus ik zou verwachten dat daar niet zo snel condensatie zal optreden.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Je blijft de zaagsnede zien. Ik heb iets dergelijks in de serre bij de openslaande tuindeuren, en het luik afgehangen aan aluminium L-stripjes. Fraai is anders, maar het luik is heel makkelijk te openen.
   

  Bobberini

  • #5
  Het luik zit bij mij al afgehangen via de balkenlaag, en het klopt qua hoogte (het zijn dezelfde planken als van de rest vd vloer).

  Volgens de Fixet in Noordhorn worden luiken inderdaad vaak omlijst met een soort aluminium strip. Lijkt me niet zo mooi, inderdaad. Afwerken met plinten zou ook nog een optie zijn, maar heeft ook niet mijn voorkeur.

  Een andere optie waar ik nog aan denk, is: van bepaalde tactisch gekozen planken de kopse veren afzagen. Die planken kan ik dan later altijd nog weghalen door ze vanaf de wand los te halen ...
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu