Laminaat verlijmen?

Florian

  • #1
Beste mede-klussers,

In mijn woning was ik van plan om een egaline vloer als afwerkvloer te gebruiken. Aangezien ik toch niet helemaal tevreden ben hierover, wil ik hier graag een laminaatvloer over heen leggen. Op zich geeft dit geen problemen, maar ik wil niet dat de vloer hol gaat klinken. Ik heb de egaline lang en goed geschuurd met een parketschuurmachine. Ik heb vloerverwarming (water) in de vloer zitten.

Ik twijfel over het gebruik van een ondervloer, omdat ik niet wil dat de vloer hol gaat klinken. Als ik de vloer direct op de egaline leg, ben ik bang dat ie, ondanks dat ie helemaal egaal is, toch nog een beetje hol gaat klinken. Maar met een ondervloer zal dit nog erger zijn.

Een andere keuze is het verlijmen van het laminaat. Dit is natuurlijk wel wat arbeidsintensiever, maar het hol klinken is dan wel weg.

Heeft hier iemand ervaring mee of iemand tips?

Alvast bedankt!!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een goede ondervloer neemt zowel de oneffenheden op en is ook geluidswerend. Juist door het verlijmen van het harde laminaat op de egaline ontstaat er contact en dus contactgeluid.

Hier in huis ligt het laminaat ook op een speciale ondervloer, welke geschikt is voor vloerverwarming én vloerkoeling.

Daarnaast is laminaat niet geschikt om te verlijmen. Beter kun je dan uitwijken naar een PVC-vloer. Die is juist wel bedoeld om te verlijmen.

NB: ook een (massief) houten vloer verlijm je niet rechtstreeks op het beton, maar zet je vast op zgn broodjes, welke in vloerlijm gelegd worden.
 

Florian

  • #3
Dank voor je reactie! Die ondervloer heb ik inderdaad gezien, maar ik ben bang dat de vloer hol gaat kliken als je er op loopt. Contactgeluid maak ik me geen zorgen over.

Voelt de vloer met die ondervloer wel een beetje massief/solide aan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu