Laminaat toplaag (zonder MDF) rechtstreeks op vloer verlijme

Pottens

 • #1
Hallo,

Wij zijn momenteel op zoek naar een laminaatvloer voor onze nieuwbouwwoning. De woning is voorzien van (lage temperatuur) vloerverwarming. Deze verwarming is de hoofdverwarming. Nou lees ik op diverse fora en sites dat laminaat en koeling sowieso niet gaat.

Echter, een van de leveranciers waar wij een offerte aanvragen zegt dat het wel kan als alleen de _toplaag_ gelegd wordt (dus zonder de groene "kliklaag"). Deze toplaag wordt dan rechtstreeks verlijmd op de geëgaliseerde vloer.

Zelf ben ik hier een beetje huiverig voor. Zijn er mensen die ervaring hebben met het leggen/gebruiken van een dergelijk gelegde vloer?

Vriendelijke groet,
Pascal.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pottens

  • #2
  Nog even een extra toevoeging, de vloerverwarming kan in de zomer ook koelen.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Ik neem aan dat je laminaat bedoeld zonder ondervloer. Dus de laminaatdelen rechtstreeks op het beton lijmen. Ik vraag me af of dat goed gaat. Volgens mij is er geen een fabrikant die garantie geeft wanneer je lhet laminaat rechtstreeks verlijmt en dan ook nog in combinatie met vloerverwarming en koeling.

  Ik zou er niet aan beginnen. Enerzijds isoleert ook het laminaat zelf toch behoorlijk, waardoor de werking van de verwarming en koeling nadelig wordt beinvloedt, anderzijds is het moeilijk in te schatten of er problemen optreden.

  Je zou ook een pvc vloer kunnen overwegen in plaats van laminaat. Dit wordt wel gegarandeerd in combinatie met vloerverwarming en koeling. Het materiaal is veel dunner dan laminaat en isoleert daardoor veel minder. De PVC stroken worden direct op het beton gelijmd (nadat deze goed geëgaliseerd is) waardoor de warmte en koudeoverdracht optimaal is.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu