Laminaat, kieren en plinten

-stuffie-

 • #1
Ik snap iets niet. Ik heb net laminaat gelegd volgens de handleiding. Netjes rondom kieren gemaakt. En dan zit ik als laatste die (plak)plinten strak tegen de muur aan te leggen. Wat hebben die naden nou voor zin als ik die plinten strak tegen de muur aanleg? Als het gaat uitzetten, dan laten die plinten toch allemaal los of zie ik dat nou verkeerd?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  De lijmlaag onder de plakplinten is iets elastisch. Deze zorgt ervoor dat de plakplint iets kan verschuiven als de vloer uitzet of krimpt. Maar als de vloer echt veel werkt komt het wel eens voor dat de plakplinten loslaten. Een nadeel van de eenvoudig te plaatsen plakplinten. Wil je dit niet dan kun je beter kiezen voor een plint die gemonteerd zit op de muur en waar de vloer onderdoor kan schuiven.
   

  EdP

  • #3
  Je kunt ervoor kiezen om eerst een paar weken te wachten voordat je ze plakt, al is dat geen garantie. Ik heb zelf gemerkt dat je de plakplinten beter niet helemaal strak tegen de muur zet, dit kan kraakgeluiden veroorzaken. Een halve mm ofzo geeft iets meer ruimte.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Inderdaad een flinke tijd laten acclimatiseren. Voorboren en met kleine spijkertjes vastjensen. Ik werd dol van iedere keer die plintjes weer plakken, loslaten, plakken etc. Met spijkertjes zitten ze al jaren.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu