Laminaat kieren

Wolk80

 • #1
Hoi,

Ik heb in september 2014 laminaat laten leggen door mijn broer en een vriend (die al vaak vloeren heeft gelegd).

Nu zijn er twee dingen die ik hier graag wil vragen.

1. Op sommige plekken lijken de naden op de kopkanten niet goed meer aan te sluiten. Ook heb ik soms het idee dat de vloer niet meer zo 'glad' is als voorheen. Dit viel mij gisteren allemaal op met het zonlicht erop.

2. Voor de ingang van de douche ligt laminaat (het is een gelijkvloers appar). Meer dan anderhalf jaar geleden liep de douche over en is er water onder gekomen. Meteen drooggemaakt met handdoeken en een föhn erop gezet. Ik heb het laminaat toen willen vervangen maar gezien de plek zou het heel lastig zijn dit voor elkaar te krijgen zonder ofwel problemen voor de rest van de vloer ofwel dat de hele muur losgetrokken zou worden met het loshalen van de plinten (geplakt). Het laminaat is uiteraard wel omhoog gekomen. Kan dit, buiten dat je het ziet, kwaad? En hoe groot is de kans dat er schimmel onder zit? Je ruikt helemaal niets en het voelt kurkdroog, maar ik vraag mij dit af. Ben hier helemaal niet in thuis.

Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan geen kwaad.
   

  BertPleizier

  • #3
  De föhn op laminaat zetten als er water onder is gelopen zal niet veel helpen, tenzij je de föhn een paar dagen aan laat staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu