Laminaat is verwoest

Ines

  • #1
Een jaar geleden is er in mijn woning (op de begane grond) laminaat geplaatst.
Helaas heb ik een verkeerde isolatie geplaatst, namelijk alleen de groene tegels en geen folie.
Gevolg: heel mijn laminaat is bol gaan staan, het is totaal verwoest!

Waarschijnlijk komt dit door vocht omdat er onder mijn woning een kruipruimte zit. Ik ben ten einde raad, de bonnetjes van de laminaat kan ik ook nergens terug vinden en volgens de opzichter van de woningbouw is het mijn eigen schuld.

Is er nog een sprankeltje hoop voor mij? :(
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je zeker dat het alleen door het vocht komt?
Heb je voldoende ruimte gehouden bij de kanten (ca 1 cm vrije ruimte)?

Bij uitzetting en onvoldoende ruimte kan het laminaat óók bol gaan staan.

Indien het probleem alleen door het vocht komt, dan is er weinig hoop voor je, mét of zonder bonnetje. Want geen enkele leverancier zal je vloer op garantiebasis vergoeden, indien deze niet volgens de voorschriften is gelegd.
 

Fiesiekus

  • #3
De laatste tijd zijn hier op dit forum meerdere berichten over bol laminaat en/of parket. Meestal is er te weinig ruimte bij de randen (gebruik eens de zoekfuctie).

Ik vind het nogal snel geconcludeerd dat het "verwoest"is nu het bol staat, en inderdaad, ik kan me niet voorstellen dat alleen het ontbreken van isolatie tot deze situatie zou leiden. De hoop bestaat uit het controleren van de ruimte bij de randen; als daar het probleem zit, is er misschien wel veel hoop!

Veel succes.
 

Ines

  • #4
Ik dacht ook eerst dat het probleem veroorzaakt was doordat er te weinig ruimte was, maar dit is niet het geval, er is ruim voldoende ruimte gelaten. De deur van de ingang heeft een ruit, nu met de verwarming aan en dit weer beslaat deze ruit regelmatig met als gevolg dat er vocht langs mijn deur loopt en op de vloer terecht komt. Het laminaat op die plek is ook helemaal bol gaan staan. Ik denk dat de ventilatie in mijn woning ook niet goed is.

Is er iets te doen als het daadwerkelijk aan de isolatie van mijn laminaat ligt?

PS. snelle reactie's zeg! Ik ben helemaal enthousiast over deze site, aan mijn vriend heb ik als klusser niet veel :( Is er ook zoiets als "klussen voor vrouwen?" :P
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat probleem van die ruit waar het vocht langs loopt zou je misschien kunnen oplossen, door er dubbel glas in te (laten) zetten, dan zul je het hopelijk kwijt zijn. Anders hou je ook bij volgend laminaat exact hetzelfde probleem.

Of er nog iets aan te doen is indien het aan de isolatie ligt, kan ik niet zeggen, daarvoor ben ik zelf te weinig "vloerenman". In elk geval zal dan de gehele vloer er uit moeten, lijkt me, en dan alsnog isolatie aangebracht moeten worden.

Vraag is echter of het inderdaad aan de isolatie onder het laminaat ligt, of alleen door dat vocht langs die ruit. Want water van bovenaf, daar kan het meeste laminaat niet tegen.
Ines schreef:
Is er ook zoiets als "klussen voor vrouwen?"
Zeker wel!
Deze site! :super:
 

Ines

  • #6
Het is niet alleen bij de ruit bol gaan staan maar door heel de woning. :?

Hoe kom ik erachter wat exact het probleem is? Weer een opzichter langs laten komen? (Hij is al eerder langs geweest met de mededeling dat ik niet voldoende isolatie gebruikt zou hebben, dus de folie was ik vergeten)

:(
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Tja, het punt is, dat die opzichter de situatie ter plekke heeft gezien, en dus weet wat er aan de hand is. De kans dat de zaak krom is gaan trekken door de ontbrekende folie is natuurlijk wel vrij groot, maar nooit met zekerheid op afstand te bepalen.

Ik zou geen oplossing weten om zonder schade de vloer te herstellen.
Als ik rekening houd met de verwoesting aan het laminaat door één omgevallen gieter wat ik meemaakte in een huis van een familielid, waarbij het water zo snel mogelijk weer werd weggehaald, dan kan ik me wel wat voorstellen bij de schade die ontstaat door (langdurig) door het beton optrekkend vocht.

Ik neem tenminste aan dat de vloer van beton is, je hebt het niet vermeld.

Vermoedelijk is de enige oplossing: alles er uit, en nieuw laminaat er in.
Of je het huidige laminaat kunt laten drogen en opnieuw gebruiken: ik zou het niet weten, misschien iemand anders?
 

Fiesiekus

  • #8
Toch eens proberen een indruk te krijgen van het vocht-% in de woning. Misschien kunt u door het vocht-% te verlagen en geduld, nog iets bereiken met 't bolle laminaat.
 

Ines

  • #9
Nou ik zal het vocht% eens laten opmeten door de opzichter.

Ontzettend bedankt voor de goede tips!! :mrgreen:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Je kunt ook gewoon een eenvoudige hygrometer kopen, en zelf dat vocht% meten. :wink:
 

EdP

  • #11
Hier had inderdaad een dampdichte folie gebruikt moeten worden, ik vrees dat je overnieuw kunt beginnen. Het is ook niet gelegd volgens de voorschriften, dus op enige garantie zul je geen aanspraak kunnen maken.

Wat mij verder verbaast is de hoeveelheid vocht in huis. Vroeger had ik zelf ook een huis met enkel glas en daardoor veel condens, maar nooit water dat naar beneden stroomt langs de kozijnen. Hier is inderdaad verbetering mogelijk (ventilatie, isolatieglas, ...)
 

H@ns

  • #12
Alle goedbedoelde adviezen ten spijt, we praten hier wel over een soort garantieclaim en daar worden nu eenmaal geen adviezen over verstrekt op het forum. Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu