Laminaat hoorbaar

Loesy

  • #1
Hoi klussers,

Ik heb even een vraag over mijn laminaattegels. Ik heb sinds gisteren laminaattegels laten leggen door een vriend in de hal. Het staat echt prachtig, mooi afgewerkt met bijpassende plinten etc. De ondergrond is een tegelvloer die ik dus heb laten zitten want op 1 na zaten ze allemaal goed strak. De ene hebben we eruit gehakt en opgevuld, daarna gewoon de laminaattegels erover gelegd.

Omdat ik nooit laminaat heb gehad heb ik de volgende vraag. Als ik over de vloer loop hoor ik hem iets bewegen op de ondergrond. Hij is overal iets vastgelegd met montagelijm maar mijn vraag is of dat een kenmerk is van laminaat. Mijn buren vertelden dat ook zei op hun laminaatvloer de vloer wel hoorden als ze erover heen lopen.

Is het dus een normaal verschijnsel en moet ik er gewoon even aan wennen of moet de vloer er weer uit om opnieuw gelegd te worden? Ik vind het nogal genant om nu gelijk die vriend te vragen, ik ben hem al zo dankbaar dat hij het wilde leggen. De hal is nu niet een ruimte waar je echt lang bent dus hoorbaar als je erover heenloopt moet ik dan misschien gewoon accepteren maar ik wil het toch even vragen aan jullie kenners.

al vast bedankt voor het lezen en hopelijk hebben jullie een gerustellend antwoord.

groetjes
Loes
 

Fiesiekus

  • #2
Loesy schreef:
Hij is overal iets vastgelegd met montagelijm maar mijn vraag is of dat een kenmerk is van laminaat.
Ik weet niet wat de legvoorschiften waren, maar onder de strokenlaminaat wordt meestal een ondertapijt (folie met piepschuimlaagje) gelegd, en niet gelijmd. Overigens vreemd dat bewegen, als ie iets vastgelegd met montagelijm is.

Ligt de vloer wel rondom vrij van de wanden?
 

Loesy

  • #3
Ja hij ligt vrij, z'n 8 mm van de kanten zodat hij niet kan bollen. Dan afgewerkt met plinten.

folie heeft hij dus niet gebruikt. Ik vind het wat om hem weer te vragen om alles eruit te breken :(. Is het een groot 'drama' als er geen folie onder zit?

misschien moet ik er even aan wennen. dat hoorbaar bewegen is niet overal, in enkele hoeken.
 

renehi

  • #4
Als er niet teveel m.kit is gebruikt dan is het eruit niet zo moeilijk. Alle delen even markeren met een watervaste stift a/d onderzijde en je legt het erzo weer in. Ik ben overigens ook nog niet bij de legvoorschriften tegengekomen dat je ze moest lijmen. Meestal wordt dit sterk afgereden.
 

Fiesiekus

  • #5
Nogmaals, het gaat om de legvoorschriften, niet om wat wij hier vertellen. Maar het verwijderen van (klik)laminaat leidt nogal eens tot beschadiging van mes en/of groef. Liever niet doen dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu