Laminaat hergebruiken

Sws

  • #1
Ik heb 3 jaar geleden laminaat van de IKEA gelegd.

Kan ik dit hergebruiken in mijn nieuwe huis of is laminaat eigelijk maar eenmalig goed te verwerken?
 

Azijnpisser

  • #2
Voor het mooi is het niet opnieuw te gebruiken. Ik heb het wel eens gedaan, na 1,5 jaar in een anti-kraak huis te hebben gewoond, maar heel mooi is het toen niet geworden.
 

Kloek77

  • #3
Als het enigzinds netjes uit elkaar komt kan het wel. De oude delen heel goed op beschadigingen van de randen controleren, alle losse delen verwijderen. Een heel klein los stukje zorgt er al voor dat de delen niet meer goed in elkaar passen en de boel niet goed aansluit.
 

System7

  • #4
Ik heb IKEA-laminaat (niet klik-laminaat maar gewoon de compleet verlijmde versie) kunnen hergebruiken. Het had nog geen 2 jaar in mijn woning gelegen en ik woonde toen nog helemaal alleen dus het was echt helemaal nieuw nog, vond het doodzonde om het weg te gooien. Dus nadat ik met mijn bovenfrees een malletje van hout had gemaakt waarlangs ik de groeven kon halen heb ik een 2 mm freesje gebruikt. Een middagje huisvlijt verder had ik alle groeven schoongefreesd, m.a.w. alle lijm- en houtresten eruit. Ik dacht dat ik helemaal gek werd van het kabaal en het stof... Maar van de 32 m2 heb ik iets van 25 m2 kunnen redden (de rest was verzaagd in kleinere stukken) en daarmee heb ik een groot deel van de bovenverdieping van mijn nieuwe huis kunnen bedekken.

Met kliklaminaat lijkt me dit niet haalbaar omdat zowel mes als groef van dat laminaat redelijk complex qua vorm is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Juist met klik laminaat, gaat dat gemakkelijker als met verlijmd laminaat.
Dus als het klik laminaat is, dan is dat wel te doen.

Vorig jaar nog bij mijn zoon het klik laminaat voor de derde keer gelegd, nadat het eerst in twee andere huizen had gelegen.

Wel zorgen dat je voor het opnieuw leggen alle delen goed schoonmaakt met een borstel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu