Laminaat doorleggen of niet

Henkvis

  • #1
Willen de mensen die al eens een laminaatvloer op 1 verdieping door verschillende kamers hieronder aangeven waarom zij wel/niet gekozen hebben om het hele laminaat door te leggen van kamer naar kamer of toch gekozen hebben voor dorpels/plinten.

voorbeeld is 3 slaapkamers + overloop met laminaat bekleden.
in een keer of kamer af zonderlijk zodat het beter kan werken bijvoorbeeld.

alvast bedankt voor de reacties.

mvrgr,

Henk
 

Fiesiekus

  • #2
Doorleggen is goed te doen. Je bent van drempels af en 't staat mooier (vind ik persoonlijk) Zoek maar eens op dit forum, is al beschreven incl. ervaringen.
 

Visk

  • #3
Wij hebben boven bij ons ook alle laminaat doorgelecht is zeer gemakelijk ook met schoon houden van de vloer. Zit wel een groot nadeel aan je krijgt de plintjes vaak niet mooi om het kozijn heen aangezien het allemaal kleine hoekjes zijn
als iemand daar nog een keer de perfeckte oplossingen voor heeft kom maar op!!!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Platte plakplintjes kun je het beste op maat knippen met een plintenkniptang Daarin zit een stanleymesje. Hiermee kun je heel precies en strak de plinten op maat knippen. Als het mes scherp is zijn zelfs stukjes van een paar millimeter mogelijk. Hiermee kun je perfect om de deurposten heen een plint zetten.
 

Jeroen94704

  • #5
Yep, doorleggen werkt prima, en het staat mooi. Ik heb zelf in een flatje het laminaat doorgelegd in de woonkamer, keuken, hal, hal2 en slaapkamer. Het werken van de vloer heeft nooit problemen opgeleverd.
 

EdP

  • #6
Hier ook een "doorlegger". Bevalt me prima, geen spijt. Waar je wel rekening mee moet houden is dit: als de overloop relatief klein is t.o.v. de kamers, dan kunnen de spanningen teveel worden en krijg je alsnog ongevraagd een dilatatievoeg, maar dan geen rechte. :cry:

Ook de totale lengte van het langste stuk dat je legt is van invloed, meestal adviseren leveranciers dat je een dilatatievoeg toepast bij lengtes van meer dan een meter of 10.

De plakplinten vond ik niet zo'n probleem. Het is natuurlijk iets meer werk dan een recht stuk, maar dat boeide me niet. Ik heb 't als eens eerder geplaatst met foto en al, als je wilt kan ik dat hier herhalen. Als de stukjes plint heel smal zijn, dan willen ze later nog wel eens loslaten. Die stukjes die nog niet met de stofzuiger mee zijn, plak ik vast met een kit op MS-polymeer basis, zo heb ik er langer plezier van.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu