Laminaat appartement gaat bol staan

Lampenkap

  • #1
Beste mensen,

Een nicht van mij heeft een appartement. Ze heeft een lange gang (7 meter en 1 meter breed), welke voorzien is van laminaat. Dit ligt er al een aantal jaren. Maar nu heeft ze last van het bol staan (ongeveer 1,5 cm hoog) op ongeveer 5 meter voor het einde. Op de plek van de bolling grenst haar slaapkamer. Op de overgang was er een brede plint geplakt. Maar door de bolling is deze los komen te zitten en kwam het aan de onderkant van de slaapkamerdeur. Ze heeft nu de plint verwijderd, maar wil de bolling er weer uit hebben, zodat ook de plint terug kan en het er weer netjes uitziet.

Voor zover ik weet, is er geen vocht/water bij komen kijken. Wat kan ik doen om de bolling weg te halen?


Alvast bedankt,
 

Fiesiekus

  • #2
Aan de vier zijden van de gang kijken waar het laminaat klemt tegen de gangmuur en daar ruimte maken.
 

Bbtb77

  • #3
Kijk even of het laminaat nog vrij ligt, dus niet strak tegen een muur of kozijn aan. Is dat wel het geval, dan ruimte creeeren, zodat het laminaat wel weer vrij kan werken.

edit- net te laat
 

Lampenkap

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik zal van de week gaan kijken. Wat moet is als maat aanhouden voor de juiste vrije ruimte??
 

Bbtb77

  • #5
Een a anderhalve centimeter is voldoende.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
1.5 cm is aan de ruime kant. Let erop dat de opening nog wel afgedekt kan worden met een plint. Als er plakplintjes geplaatst zijn moeten deze namelijk wel voldoende houvast hebben.

Succes
 

Fiesiekus

  • #7
Daarom zou ik die plintjes met verzonken kop spijkertjes vastjensen ipv lijmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu