Welke ondervloer voor laminaat in appartement begane grond?

Ab H.

 • #1
Beste klussers,

Wij gaan een appartement betrekken dat zich op de begane grond van een flatgebouw bevindt. Het plan is om nagenoeg het hele appartement met laminaat te beleggen, en dat gaat om flink wat meters (+/- 100 m2).

Mijn vraag gaat over de ondervloer. Welke (combinatie?) kan ik het best gebruiken? Ik probeer om de volgende zaken te denken:
-Geluid(sisolatie, maar we zullen alleen bovenburen hebben, dus vooral voor eigen comfort)
-Warmteisolatie (door de kruipruimte eronder ben ik bang dat we nog wel eens last van koude vloeren kunnen krijgen: Het is mij erg onduidelijk of er veel verschil in warmteisolatie zit tussen de verschillende ondervloeren)
-Vocht
-Budget!
-Garantie (Bij verkeerde ondervloer kan je fluiten naar je garantie?)

De vloer is van beton, behoorlijk egaal, met een kruipruimte eronder. Op één plek, rondom het luik naar beneden zijn wat vochtplekken zichtbaar, verder niet.

Ik heb er bij verschillende zaken naar gevraagd en krijg voortdurend verschillende adviezen.
1. Alleen het TNO gekeurde goudkleurige folie met foam (maar houdt dit voldoende vocht tegen... ook die van de bekende zweden? Die is zo weer een euro goedkoper p/m2...)
2. Alleen Alufoam, wat dunner dan de gouden en zeker goedkoper
3. Eerst een laag plastic (want alleen dat zou volledig vochtVAST zijn, in tegenstelling tot het vochtWERENDE folie/foam van hierboven) en dan de alufoam
4. Combinatie van plastic en vezelplaten.

Ik hoor heel graag wat jullie ervan denken!
Met vriendelijke groet,
Ab
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mark en 3 meiden

  • #2
  Vraag aan de leverancier van het laminaat wat hij aanbeveeld in jouw situatie zeker in combi met garantie en budget
  qua garantie laat het anders op papier zetten dat je alles dus laminaat en ondervloer volgens voorschriften van de leverancier gedaan heb
  succes :D
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu