Lage ruimte isoleren, tips gezocht

Jailhouse

 • #1
Mijn huis-vloer is een allegaartje qua kruipruimte. Een betonnen deel is met watergedragen schuim geïsoleerd. Het houten deel doe ik een keer met wol. Het derde deel, daar gaat het om. Een ruwe betonnen vloer met daarbovenop houten balken waarop de houten vloerplanken liggen, netjes op gelijke hoogte met de rest van de huisvloer. De houten balken zijn grofweg 15 cm hoog. het is dus een ruimte van 15 cm hoog en een diepte van 4 meter. Op dit (3e) deel staat een prachtige 2 jaar oude keuken met mooie vloertegels, solide gelegd. die wil ik niet demonteren. In die ruimte loopt wat electra en een afvoerbuis. De balken hebben een verdwaalde spijker of latje. ik wil deze ruimte isoleren…. Ik heb 2 ideeën: 1. Epsparels er in blazen met mijn hondenfohn. 2. Een stempel maken en stukjes wol naar achteren duwen. Iemand nog andere tips? idee 1 heeft een risico dat de parels wegvloeien. Ik wil tzt nog wel met m’n telefoon op een lat de ruimte verkennen. Zou dat lukken en effect hebben? En bij 2. ben ik bang dat ik stukken onbedekt laat of juist te veel aandruk. Of dat die verdwaalde spijker de wol kapot scheurt.
Wat zeggen jullie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zit onder dat derde deel ook niet een kruipruimte?

  Glaswol krijg je niet naar achteren geduwd. Dus losse isolatie erin blazen is beter. Kan ook bv. met cellulose.
   

  Jailhouse

  • #3
  nee geen kruipruimte, alleen een betonvloertje met zo'n 15 cm ruimte erboven waarin ook nog balken zitten. Cellulose ziet er inderdaad wel kansrijk uit. Bij het blazen van EPS-parels ben ik bang dat het alle kanten op gaat. Vlokken zijn misschien precies zwaar genoeg. En die kan ik nog wat aanduwen wellicht. Dank voor de tip.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik zou het inblazen uitbesteden. Je krijgt het zelf nooit egaal gevuld.
   
  • Like
  Waarderingen: Jailhouse

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu