Lage druk ineens

Kcavia

  • #1
Hallo mensen,

Ik zit met een vervelend probleem thuis. Ik heb sinds 1.5 week van de een op de andere dag ineens een hele lage waterdruk. Het water uit alle kranen in huis is ineens een klein straaltje, waar het eerst een goede volle straal was. Ik heb eerst evides laten komen, maar die geven aan dat de druk die binnen komt netjes 2 bar is (geen idee hoe of waar hij dit gemeten heeft, er zit geen drukmeter op de leiding en hij heeft geen leidingen open gemaakt). Daarna een loodgieter laten komen, die zegt dat het probleem ook niet in huis is, omdat direct na de watermeter een vertakking in de leidingen zit en dus alle kranen er last van hebben. Ik weet nu niet meer wie ik in zou kunnen schakelen of hoe ik dit probleem op moet lossen. Iemand een tip of idee?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
is het een eengezinshuis of een bovenwoning?
hebben je buren ook last?
Geen reactie.
eengezinshuis wil soms een breuk in toevoer zitten buiten en boven woning vaak tussen afsluiter beneden buren dicht.
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Werkt de watermeter nog?
De druk moet dynamisch gemeten worden, dwz met een tappunt open.
 

Klussen.

  • #4
Volgens mij is een waterdruk van 2 bar vòòr de watermeter, niet veel. Per verdieping verlies je sowieso al 0,25 bar door het hoogteverschil. Daar komt dan nog de weerstand van de waterleiding bij. Ik heb direct na de meter een water druk van 4 bar. Volg het advies van Henk op een vraag aan de buren of zij ook last hebben.
 

Kcavia

  • #5
Dank voor jullie reacties. De zijburen hebben geen last nee. De onderbuurvrouw is buitenlands en reageert op vragen een beetje schrikkerig alleen maar met "yes, yes" ongeacht wat ik vraag. Ik heb een apartement in een complex, de watermeter zit in de wc samen met de hoofdkraan en werkt nog gewoon. De bovenburen zijn aan het klussen, zou dat invloed kunnen hebben? Of zou er nog een soort 2e hoofdkraan beneden in het complex kunnen zitten waar iets mee is? Ik weet niet of dat kan? De woning op de begane grond is onbewoond met dichte gordijnen, daar kan ik niet zoveel mee..
 

cool1

  • #6
misschien heeft de benedenbuurvrouw veel plantjes te onderhouden en is daarom de druk onder druk komen te staan ? gordijnen dicht enzo....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
kijk in een kelder waar de hoofd water leiding zit dan zit daar een hoofdafsluiter maar dan voor allemaal en zoals je zegt in wc water meter met afsluiter.
Dat zit boven dan ook waar ze aan het klussen zijn dan hebben hun ook geen druk en beneden buurvrouw wel iets meer druk.

Je kunt dit ook op vragen bij je waterleiding bedrijf als er tussen afsluiters en hoofd afsluiter zit.
 
Laatst bewerkt:

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Zit er niet toevallig een hydrofoor in de kelder van het gebouw, die uitgevallen is?
 

Kcavia

  • #9
Het heeft even geduurd, (1 evides monteur en 3 loodgieters en gesprekjes met alle buren verder) maar het probleem is nu bekend. Het is de hoofdkraan zelf, die is stuk en laat niet meer genoeg water door. Evides gaat nu de kraan vervangen. Dank voor het meedenken!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
:prima: bedankt voor de terug melding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu