Ladder of steiger

Spidex

  • #1
Hallo mannen,

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor de klusjes buitenshuis en in de tuin. Voor het schilderen van mijn voorgevel wil ik een ladder gebruiken. Is dit te doen? Het huren van een steiger kost mij namelijk al gauw zo'n 250-300 euro!! Zoveel heb ik niet eens uitgegeven aan de aanschaf van verf!
 

Henkvis

  • #2
Die snelbouwsteigers van de twee grote verhuurgiganten beginnend met de letter Bo, zijn echt niet zo duur hoor. Voor een weekje ben je nog geen 100 euro kwijt, maar dat zou ik wel willen betalen voor je veiligheid en gemak.

Suc6
 

Woodworker

  • #3
Een half jaar geleden ben ik van een huishoudtrapje gevallen. Het was maar een meter hoog... maar een krakkemikkig trapje. De betonnen vloer kwam ineens op me af... Nu heb ik vijf afspraken met de tandarts, drie weken niet kunnen werken en een tandartsrekening die natuurlijk niet onder mijn basisverzekering valt. Ter illustratie.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Wij kunnen eigenlijk niet inschatten of je dit met een ladder of steiger moet doen.
Totaal geen gegevens van de hoogte en vorm van de gevel etc.
Is het begane grond ff een trap of ladder, maar ga je hoger een rolsteigertje doet wonderen .
Werkt veiliger, maar ook sneller.
De kosten per week zullen 60-70 euro zijn als je hem zelf gaat ophalen en wellicht kun je hem ook wel per dag huren
 

De kluszus

  • #5
Wij hebben voor het bewerken van ons zolder binnenshuis een steiger gehuurd. Ons was het goed bevallen ipv prutsen op een trapje. Het werkt echt super prettig en is idd veilig
de tip om bij andere verhuurders een prijsopgave te laten doen kan ik je zeker aanraden. Wellicht kun je samen met de buren een stijger huren als zij ook de pui gaan schilderen?
 

Freek123

  • #6
Lees de ARBO-site maar is na op ongevallen bij het werken op hoogte waarbij een ladder wordt gebruikt.......wordt je niet vrolijk van.
Gebruik, indien plaatsbaar, een steiger;
- veel veiliger
- beter te werken ( geen krampachtige houding )
- dus beter resultaat
- opbouwen kost inderdaad even tijd maar afhankelijk van hoogte ben je in een paar uur wel klaar ( bij ons een steiger van 7 x 2.5 x 1.5 mtr ). Wel op ze uitklapbare zijsteunen letten om deze te monteren !

Suc6

En de kosten; beetje goede verf is toch al snel € 25 per 3/4 ltr of zo......

Freek123
 

Spidex

  • #7
Bedankt voor de tips! Na het lezen van de verschillende reacties hebben wij besloten om toch maar een steiger te huren. Voorkomen is beter dan genezen! :mrgreen:
 

Azijnpisser

  • #8
Arbotechnisch ben je zelfs verplicht... Alleen vallen particulieren onder geen enkele regeling.

Slechts zeer kortdurende klussen (ramen zemen, gaten boren) mogen op een ladder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu