KWH meters plaatsen maar de kast is vol

BobSaget

  • #1
Wij wonen een een huis dat gesplitst is in 4 eenheden. Benedenwoning - daar wonen wij -, een appartement op de eerste verdieping, een appartement op de tweede verdieping, en een studio op de derde verdieping. Alles zit op één nuts aansluiting, en nu wil ik graag per verdieping het stroomverbruik meten. De eerste, tweede, en derde verdieping zitten elk op een aparte groep (groep 2, 3 en 6). Nu wil ik dus graag een kwh meters plaatsen, alleen... de kast zit vol. Aan de andere kant van de muur zit nog een nieuwe kast - ik denk geplaatst tijdens de laatste verbouwing. Dat zijn niet de groepen die ik wil meten, en er zit ook een redelijk afstand tussen de kasten. Wat zou de beste optie zijn om toch kwh meters op 3 groepen te plaatsen?

Op de tweede verdieping zit ook de cv voor de drie verdiepingen. Die wilde ik op een slimme stekkerdoos plaatsen, en dan verdelen tussen de drie appartementen.
De eerste en de tweede verdieping delen een airconditioning. Eén buitenunit, twee binnenunits. Ik weet geen manier om het verbruik hiervan deze te splitsen tussen de twee appartementen, maar mocht iemand een idee hebben dan houd ik mij aanbevolen.

IMG_5517.JPG IMG_5519.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hoe zwaar zijn je hoofdzekeringen? Want je kunt toch niet 1 appartement achter 1 B16 eindgroep plaatsen?

En je eigen subverdeler is ook niet selectief afgezekerd, maar daar is hier genoeg over te vinden...
 

BobSaget

  • #3
Hmmm. Geen idee hoe zwaar de hoofdzekeringen zijn. Appartementen zijn overigens klein. 41 m2, de studie nog wat kleiner.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dan nog...
 

Rob Sax

  • #5
De kWh meters hoeven toch (afhankelijk van het type) niet in een kast? Je kan ze er gewoon naast hangen. Ik heb dat ook gedaan voor een groep die ik apart wil meten.

20231102_210516.jpg
 

BobSaget

  • #6
Doe ik dat wel. Onder de kast is nog een beetje plek.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Krachtaarleks eruit en 2 enkelfase erin.
Dan de groepen verdelen over de 3 aardleks.
Dan heb je 4 modulen aan ruimte over voor maximaal 4 tellertjes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu