Kunststof wand behangen/afwerken

Daantjes

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ga een huis bouwen en ga tijdelijk ik een woonwagen wonen. De woonwagen moet ook opgeknapt worden. Momenteel zitten er op de wanden kunststof (houtvineer) schrootjes. Op sommige delen zijn de schrootjes deels behangen. Het behang heeft een reliëfje zit op zich mooi over de schrootjes heen. De randen van de schrootjes zijn niet zichtbaar, maar het behang is niet overal goed gehecht. Op zich zat het (na tientallen jaren) nog prima, maar het is op sommige plekken makkelijk te verwijderen. Ik ben bang als ik ga koken in de huiskamer/keuken dat het gaat krullen.

De woonwagen moet weer netjes worden en de schrootjes en behang zijn geen gezicht. Ik ben op zoek naar een manier om de wanden wit (mat) te maken en het liefst strak.

Het liefst zou ik de boel opnieuw behangen. Op internet lees ik (bij Perfax) dat de enige manier om op kunststof te behangen (volgens Perfax!) is met behangrandenlijm (van Perfax). Dit is alleen in klein verpakkingen te koop en wordt een dure grap.
Heeft een van jullie nog ideeën? Is er een oplossing om toch te behangen? Welke lijm gebruiken? Of hebben jullie andere afwerking ideeën?

Gr Daan
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Stuur een foto in, dat maakt beoordeling makkelijker.
 

Dave Westerlaken

  • #3
Ik heb in het verleden veel woonwagens behangen en dit met gewone perfax paars met vinyllijm (behangrandenlijm) toegevoegd. Idd zo'n klein potje. Je hebt het ook in grote emmers. Glasweefsellijm doet trouwens hetzelfde.

Als je gladde strakke wanden wilt, dan kan je renovlies overwegen. DiT kan je daarna mooi texen. Gewoon plakken met glasweefsellijm.

De wanden natuurlijk wel schoonmaken en evt schuren.

Groet en succes
 

Daantjes

  • #4
Dave, bedankt voor je antwoord. Very Happy Daar heb ik wat aan!
Kun je aangeven of het behang dan ook bestendig is tegen koken in de caravan. Maw, blijft het behang goed op zijn plek als de caravan vochtig wordt van waterdamp?

thnx!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als de caravan zo vochtig wordt dat het behang los laat zou ik flink meer ventileren tijdens en na het koken. :wink:
 

Dave Westerlaken

  • #6
Ventileren is altijd gewenst. Maar behang valt er echt niet zo maar af van een beetje waterdamp van het koken. Daar heb je wel iets meer voor nodig.

Grtz
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Ja Dave, warme waterdamp...ti's wel geen stoom, maar ik zou het risico niet nemen. Bij onvoldoende ventilatie en herhaaldelijk koken kon de luchtvochtigheid wel eens dicht bij de 100 komen. En dan gaat het als eerste vooral bij de puntjes in de hoeken los zitten, langzaam maar gestaag :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu