Kruipruimte vochtproblemen oplossen

Klusk

 • #1
Hallo beste mensen
om vochtproblemen op te lossen
20 m2 vloer met 40 cm kruipruimte ik wil zelf thermochips of parels(wat is het verschil nu eigenlijk) leggen hoe zelf te werk gaan en waar kan ik ze bestellen en is het noodzakelijk om een machine te huren zo ja wat voor 1
de kruipruimte kan bereikt worden door de vloerplanken los te wrikken ,ik wil wel na deze oplossingen terug laminaat of van dat plaklaminaat bevestigen

mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Millew

  • #2
  EPS parels of chips maakt voor de werking niet veel uit. EPS parels zijn bij bouwmarkten in mondjesmaat verkrijgbaar, maar niet bij allemaal. Het is wel online te bestellen.
  Een machine voor het aanbrengen zal je waarschijnlijk niet kunnen huren, maar is ook niet nodig als je op een aantal plaatsen een stuk vloerdeel weg kan halen.
  Parels laten zich makkelijker aanbrengen. Met een kleine ventilator kan je de parels eenvoudig verspreiden.
  Als het ook bedoeld is voor warmte isolatie, dan zal je de hele kruipruimte moeten vullen.
   

  Sander02

  • #3
  Ik weet niet of de boel echt onder water staat, of dat het meer om optrekkend vocht uit de grond komt. Maar in dat laatste geval kan je misschien ook zo'n vloer dekkende folie/zeil aanbrengen.

  Of schelpen?
   

  Hastlyn

  • #4
  Heb een vocht probleem opgelost met een bodemfolie die tegen de fundering opstaat, weet niet of ik de naam mag noemen maar je ziet er tegenwoordig best wel advertenties van in de krant staan , mijn kruipruimte was binnen een week helemaal droog geen vocht meer aan de balken en vloerdelen

  Ronny
   

  Groener

  • #5
  Let op: Dingen die je in de kruipruimte strooit (chips/parels) zijn zelden kosteneffectief, en met zo'n lage kruipruimte kun je ook nog eens de noodzakelijke ventilatie van je kruipruimte blokkeren.

  Als je optrekkend vocht (grondwater?) wil stoppen, gebruik dan een folie met van die bubbelfolie eronder (of erin verwerkt): ook stukken goedkoper.

  Als je dan toch bezig bent in die ruimte, verhoog dan je wooncomfort (en bespaar op de gasrekening) met isolatie van de vloer. Hoe?
  - PUR? Weinig werk: moet je laten doen. Erg chemisch, kruipruimte voor eeuwig afgesloten, isolerende werking redelijk.
  - Platen van piepschuim etc. Kun je zelf doen: op maat zagen en vastzetten. Isoleert niet heel geweldig.
  - Dubbele folie? Snel aan te brengen in grote banen, hoogste isolatiewaarde. Heeft imagoprobleem, maar of dit terecht is?

  Stuur maar ff een berichtje als je specifieke vragen hebt.

  -Groener wordt ie niet-
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Waarom zo geheimzinnig. :wink:

  Als je de ventilatie openingen van je kruipruimte niet vol-of dicht laat spuiten dan blijft deze gewoon in orde. Toch.
   

  Tiho

  • #7
  Reclame moet je voorzichtig brengen hier. Met schelpen mogen ze ook dicht, dat zijn ze bij mij nu al zeker drie jaar.
   

  Groener

  • #8
  Het was niet mijn bedoeling om geheimzinnig te zijn, maar om een shortlist weer te geven zonder mijn voorkeur al te duidelijk te geven. Is blijkbaar niet helemaal gelukt :mrgreen:

  Blokkeren van kruipruimte ventilatie lijkt mij erg tricky. Verschilt natuurlijk per situatie, maar zeker als je vocht uit de grond hebt, moet dat afgevoerd kunnen worden.
  Nu zal met schelpen het vocht vast opgezogen worden, maar als die schelpen verzadigd zijn, ben je de pineut. Hoelang dat duurt, geen idee, hangt ook af van hoevaak er water naar boven komt.

  Samengevat: dikke PE-folie (welk merk dan ook) is goedkoop en houdt het vocht evengoed tegen als een laag schelpen. En als je ook isolatie wilt, dan moet je die tegen de vloer doen en niet op de bodem.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Ik denk dat chips of schelpen iets anders werken. Die materialen zorgen ervoor dat er minder vocht kan opstijgen en dat de temperatuur in de kruipruimte verandert. Maar ik kan het mis hebben.

  Zou je in elke kruipruimte een folie kunnen aanbrengen. Te denken aan kabels en buizen. Die zal je dan toch zo moeten aanbrengen dat er geen water boven de folie kan komen.
   

  Tiho

  • #10
  De schelpen zuigen geen water op. Het is niet capilair als zand. Ik had altijd een zwembad van 20 cm onder mijn huis. Nu nog onder de schelpen, maar het is droog erboven. Dat gaat met folie niet lukken in een plas water.
   

  Groener

  • #11
  Weer wat geleerd... bij ons heeft iedereen van die korrels (lijken op die kleikorrels voor in de plantenbak). Deze zuigen het water wel op..

  Als de parels/thermochips (waar slaat het thermo eigenlijk op?) het water niet opzuigen en ze een afgesloten laag vormen blijven bovenop het water, dan zou het droog moeten blijven in de ruimte boven deze laag.

  Met folie kan het zeker ook. Folie voorzien van wat bubbelfolie aan de onderkant (drijvend vermogen) en vervolgens bevestigen aan de muren op een hoogte waar het water niet zal komen. Stel 20cm water, dan de folie op 25 of 30cm hoogte vastmaken. Kost wat extra folie, maar die is goedkoop zat. Het water komt van onderen en duwt de folie omhoog, het water komt niet bovenop de folie te liggen.
  De kabels en snoeren blijven boven de folie langslopen. Bij kabels/buizen die uit de grond komen (gas/water/stroom) maak je de doorvoer door de folie ook op 30cm: water blijft eronder..

  extra voordeel: als je ooit nog in je kruipruimte komt is deze netjes en schoon, je kunt er klussen zonder te moeten zoeken in een vlokken/schelpen/etc. massa
   

  Tiho

  • #12
  Thermo slaat op het isoleren, deze heb ik overigens niet. Die van mij komen uit de zee. Anders hadden ze ook gaan drijven en als je er dan door moet wordt het weer een baggerzooi. Dat heb ik onder het water ook nog, heel veel prut. Met puin en stukken betonijzer etc. Vindt een folie ook niet leuk.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Waar vandaan komt dat vocht probleem @Klusk
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu