Kruipruimte / vloer isoleren

123Klus

  • #1
Beste mede-klussers,

Ik wil de kruipruimte en/of de vloer van ons huis uit '78 laten isoleren. Kruipruimte is 60cm hoog en het oppervlak is+/- 110m2 verdeeld over 3 verschillende kruipruimtes. Bij veel regen / hoge grondwaterstand staat er water in de kruipruimte. Ik schat een centimeter of 10 max.
De begane grond is van beton met ingefreesde vloerverwarming.

Als isolatie heb ik overwogen:
1) folie met luchtkamers
2) meerlaagse isolatiefolie
3) PUR open cel (waterbasis?)
4) PUR gesloten cel
5) Parels

Ik heb 3 isolatiebedrijven langs gehad die alle 3 wat anders adviseerden. Welkom in isolatieland :) Ik ben zelf tot de volgende conclusies gekomen en ben er dus nog niet helemaal uit. Daarom hoor ik graag jullie mening.

1) Voor mij te gevoelig voor fouten in aanbreng / latere schade waardoor isolatie teniet wordt gedaan
2) Had mijn voorkeur; goede isolatie en reflectie wat fijn is icm de vloerverwarming. Echter begrepen dat dit niet kan in natte kruipruimtes?
3) Begrepen dat dit niet kan in natte kruipruimtes
4) Heeft mijn voorkeur; goede isolatie, weinig risico op lekken, betaalbaar en isolatie van de vloer zelf waardoor geen warmteverlies van de vloerverwarming naar de kruipruimte. Maar kan PUR in natte kruipruimtes en hoe zit het nou met die schadelijke gassen bij installatie en vooral op langere termijn tijdens bewonen?
5) Goed alternatief, maar ik maak me zorgen over het warmteverlies van de vloerverwarming naar de lucht in de kruipruimte. Leverancier stelde daarom voor 30cm parels te plaatsen waardoor de luchtlaag ook nog maar 30cm is en het verlies beperkt is. Echter ben je deze laag wel gewoon continu aan het ventileren.

Alvast bedankt voor jullie input!

Groet,
Anton
 

Marcn88

  • #2
Pir kan prima worden geplaatst in een vochtige ruimte en heeft de meest hoge iso waarde in geringe diktes
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb de merknamen veranderd in algemene termen. We doen namelijk niet aan productbeoordelingen.

Je eigen conclusies geven al aardig de verschillen aan. Zo goed ik weet zijn al deze materialen geschikt voor een vochtige kruipruimte. Anders hoor ik het graag. Vraag vooral naar de garantie die de bedrijven geven.

Voor het aanbrengen van pur komen volgend jaar nieuwe eisen in het bouwbesluit. Het belangrijkste is dat je een gecertificeerd bedrijf kiest.
Code:
Artikel 8.7a Veiligheidsmaatregelen aanbrengen gespoten PUR-schuim
Bij het aanbrengen van gespoten PUR-schuim in de kruipruimte van een woonfunctie:
a. zijn tijdens het aanbrengen van het gespoten PUR-schuim en ten minste twee uur na afloop van de werkzaamheden in de woonfunctie geen andere personen aanwezig dan de personen die het gespoten PUR-schuim aanbrengen; en
b. wordt de kruipruimte geventileerd met ten minste een ventilatiecapaciteit van 30 keer het volume van de kruipruimte per uur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu