Kruipruimte isoleren met EPS

Smika

  • #1
Beste,

Ik woon in een jaren 30 woning met een kruipruimte onder de woonkamer van 12,5x4M en ongeveer60cm hoog. Het is hier kurkdroog en schoon en heeft goede ventilatie vanuit de straat.

De balken die er zitten zijn 18CM hoog en zitten er om de 40CM. Tussen de balken wil ik gaan isoleren. Aangezien ik er redelijk dicht met mijn gezicht opzit, wil ik niet gaan isoleren met glaswol oid, maar met EPS. Nu is mijn vraag welke dikte EPS is nu verstandig? De volle 18CM of kan ik beter 16CM oid nemen en dan een beetje lucht houden tussen de EPS en de bovenkant van de balk?

Graag advies,

Smika
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Isolatiewaarde van minimaal 3.5. Als de rest van je huis goed geisoleerd is of gaat worden, kan je een hogere isolatie kiezen.

Je kan de platen gewoon tegen de vloer aanplakken. Een luchtspouw is nergens voor nodig. Zorg dat ze rondom goed aansluiten.
 

Smika

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik ga van de week 18cm bestellen voor 42m2. Ik heb begrepen dat je met 13m aan de waarde van 3.5 komt, dus daar ga ik ruim overheen met 18cm. Ik zal ze gaan plakken tegen de onderkant van de vloer en wil ze afwerken (kieren) met pur.

Smika
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Succes met de klus :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu