Kruipluik in betonnen garagevloer

Rg1970klus

  • #1
In onze woning (uit 1999) hebben we een inpandige garage. Onder de garage zit een kruipruimte die momenteel niet bereikbaar is. Vanwege het aanbrengen van isolatie willen we een extra kruipluik maken. Zijn er bepaalde zaken waarop gelet moet worden zoals de locatie (ivm dragen gewicht van een auto) en of de betonnen vloer hier geschikt voor is?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als er een kruipruimte is dan zullen er waarschijnlijk ook betonbalken oid. lopen waar e.e.a op rust.
Naast dat het niet veel voorkomt dat er een kruipruimte onder de garage is zal je dus op zoek moeten gaan naar de plek waar je het kruipluik gaat maken zonder deze draagbalken te beschadigen.
Vaak zal de ruimte voor de deur naar je garage vrij moeten blijven en komt daar ook geen auto te staan en zou je daar moeten gaan kijken of er wat te maken is.
Alternatief, kun je niet via een naast gelegen ruimte een gat onder vloer in een muur maken (bij voorkeur in een niet dragende muur) zodat je op die manier in de kruipruimte kunt komen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Wat voor vloer ligt er, kanaalplaat, rib cassette of broodjes?
 

Rg1970klus

  • #4
@Gerrit B De mogelijkheid om op een andere manier in de kruipruimte te komen hebben we al onderzocht en ook bouwtekeningen opgevraagd vanuit het gemeentearchief. Om de garage heen zit een dikke funderingsbalk, de bodem is van (blauw)beton. Er is door een bedrijf geprobeerd onder de funderingsbalk door te graven en een gat te maken in de betonplaat maar dat is niet gelukt. Ik kan in het toegankelijke deel van de kruipruimte een foto maken van de vloer. Zou dat een een beeld geven van het type vloer?
 

Rg1970klus

  • #5
@Rola Is het type vloer makkelijk na te gaan? Ik heb wel toegang tot een ander deel van de kruipruimte.
 

Rg1970klus

  • #6
Hierbij foto's van toegankelijke deel van de kruipruimte

DSC_5812-1.jpg DSC_5810-1.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Rib cassette vloer. De ribben moeten heel blijven, tussen de ribben kan je nabij de oplegging een kruipgat maken.
Haal de vloertekening / legplan uit het archief bij bouw- en woningtoezicht.
 

Rg1970klus

  • #8
@Rola Super, dank voor het advies! Zou het kruipluik nog invloed hebben op de draagkracht als de ribben heel blijven? Maw kan de auto dan nog steeds in de garage staan.
 

Rg1970klus

  • #9
Klopt het dat bij de piepschuim isolatie de verdiepte bredere delen de cassettes zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu