Kromgetrokken eikenhouten buroblad

MartijnR

  • #1
Dag,
Ik heb een eiken houten buro die me dierbaar is (zeker 30 jaar oud).
Hij is een poosje opgeslagen geweest en nu wil ik hem in ere herstellen.
Probleem: het blad bestaat uit 4 planken. 2 Naden zie je niet, maw je kunt alleen aan de houtnerf zien dat het losse planken zijn. Zo mooi zitten ze aan elkaar. Maar de middelste naad is losgeraakt en deze heb ik met 2 latten aan de onderkant vastgezet en hij sluit prima, alleen er is een hoogte verschil. Als een skischans. En dat schrijft lastig.
Ik heb er nog een latje tegenaan gegeooid maar hij is niet meer op dezelfde hoogte te krijgen. Althans, niet door mij. Met de hand is deze wel op dezelfde hoogte te brengen maar niet door het latje (schroeven).
Wat is er aan de hand? En hoe is dat op te lossen? Ik heb er geen verstand van maar de planken lijken wat krom getrokken en een poosje in een soort pers lijkt gevoelsmatig de oplossing maar hoe waar en wat?
Iemand een goede tip?
alvast dank, Martijn.
 

Kees61

  • #2
Als je er latjes tegenaan gooit dan vallen die zo weer naar beneden :mrgreen:
Je moet de delen weer aan elkaar lijmen. Dus van elkaar zagen en de naden strijken (recht maken) en weer aan elkaar lijmen. Eventueel met een veer er in zodat de delen netjes op elkaar aansluiten. Het blad wordt dan een paar mm smaller.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu