Kraangaten boren in keramische wasbak

Bas vv

  • #1
Beste klussers,

Ik ben nieuwsgierig of iemand ervaring heeft met het boren of zagen van kraangaten in een keramische wasbak. Wij zijn de badkamer aan het verbouwen en hebben een wasbak gekocht zonder kraangaten, omdat we aanvankelijk inbouwkranen zouden monteren. Van dit plan zijn we afgeweken, met tot gevolg dat ik gaten in mijn wasbak mis voor de opbouwkranen. Aan de onderzijde van de wasbak zijn wel cirkelvormige richels zichtbaar op de plek voor de kraangaten. Ik ben benieuwd of je deze gaten er bv. met een watergekoelde diamantzaag gemakkelijk uit kan halen en tips over hoe dit het best te doen, begin je vanaf de onderzijde of op de glazuurlaag bovenop (dat laatste lijkt mij als leek het beste). Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet,

Bas
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Nee niet boren,die gaten zitten er vaak niet in - deze dient men er zelf
in te slaan met een hamer ( van Boven af )dus niet vanaf de onderzijde.

Dat wat u aan de onderzijde ziet zijn dus al zwakke plekken (breek,plekken) speciaal hier voor gemaakt- soms zitten er meerdere
zodat u zelf kan kiezen waar de kraan moet komen

Succes .
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Erin slaan gaat vaak ook mis.
Zelf doe ik het door met een scherp boortje 6 een gaatje erin te maken, en dan vanuit dat gaatje stukje voor stukje voorzichtig met een centerpunt verder te tikken.

Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu