Kraan vervangen: ruimtegebrek

Anthony

 • #1
Ik wil de gedateerde kraan in de keuken vervangen door een thermostatische.

Probleem is: er is nauwelijks ruimte onder de gootsteen om bij de schroef onder het aanrechtblad te kunnen. Horizontaal draaien met een baco o.i.d. lukt in elk geval niet.

Bestaat er een tool waarmee je verticaal de schroef onder de kraan kan losdraaien? Alternatief is heel de wasbak uit het aanrechtblad slopen, dat zie ik niet zo zitten eerlijk gezegd...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een buissleutel. Moeten wel de slangetjes er ook doorheen passen.
  Ik weet alleen niet of er voor zo'n maat makkelijk aan te komen is.
  Meestal worden ze in sets verkocht, en lang niet overal.

  Informeer eens bij een een goede ijzerwarenwinkel of een auto-onderdelenzaak.

  En misschien kun je er wel een lenen bij een garage?

  afbeelding offline

  Zie ook Tubular spanner
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Er is een speciale tang voor, die heet wastafeltang.
  Bij een wastafel heb je hetzelfde probleem met een oude kraan vervangen.

  Wanneer u de nieuwe kraan bij een loodgieter koopt mag u vast wel zo'n tang even lenen.
  Het is wel verstandig om bij de wartel eerst wat kruipolie te spuiten en dit een dag in te laten trekken, dat scheelt veel werk en nog meer ellende.
   

  Anthony

  • #4
  Ik vraag me af of dat wel werkt die kruipolie. Door de zwaartekracht loopt de olie er dan niet zo weer af? De keuken /kraan zijn geinstalleerd in 1998 dus zo oud en vastgeroest hoeft het ook weer niet te zijn.
   

  Anthony

  • #5
  Is dat een universeel model zo'n wastafeltang? Ik zag op internet dat je hem voor € 58 kan kopen, dan koop ik hem liever heb een hekel aan lenen.
   

  Anthony

  • #6
  Waarom de slangetjes ook door de schroefbuis moeten passen, begrijp ik niet want deze zijn wel goed bereikbaar, zou ik er nu al af kunnen halen(schiet ik alleen weinig mee op).
   

  Fiesiekus

  • #7
  Na 8 jaar is de schroefoppervlak wel ge-oxideerd en doet kruipolie wonderen, trekt tegen de zwaartekracht in door de capillaire werking tussen wartel en schroefbus.

  De slangetjes moeten door de buissleutel (is dat hetzelfde als een pijpsleutel) heen anders kom je niet bij de wartel. En een wastafeltang is voor meerdere diameters wartels die moeilijk bereikbaar zijn, toepasbaar.
   

  EdP

  • #8
  Even een eigenwijze kanttekening van mijn kant. Weet je zeker dat je in de keuken een thermostaatkraan wilt installeren? Juist in de keuken wil je vaak koud water tappen, met een thermostaatkraan moet je dan dus voortdurend aan de thermostaatknop draaien. Lijkt mij dus helemaal niks.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu