Kraan krijgen we niet passend.

Maikeltjeee

  • #1
Beste Mensen,

Wij hebben sinds kort een nieuwe kraan gekocht via Light in the box. Dit is een sprinkle kraan, deze.

Nu is de aansluiting waarmee je hem vastdraait al waanzinnig slecht. Aangezien ons blad groter is dan de bout waarmee je hem vastdraait hebben we al een stuk uit ons keukenblad moeten zagen maar oke dat komt wel goed.


Nu zitten wij met het volgende probleem. Onze vorige kraan had een 13mm aansluiting en de nieuwe heeft een 24mm dus we hebben een verbredingstuk erop gezet waardoor dit kon passen dus dit is ook geen probleem. Het enige is dat we de flexibele kabels niet in de kraan vast krijgen. Hier is zo weinig ruimte voor dat we hem niet vastgedraaid krijgen. Met een pijpsleutel gaat dit ook niet aangezien aan het einde de 24mm moer zit waar we de sleutel niet overheen kunnen laten vallen.

Nu hebben we dit met de hand geprobeerd waardoor de slangen al kapot zijn gegaan. Nu is mijn vraag zijn er slangen te koop die smaller zijn of wat dan ook.


We zijn eigenlijk ten einde raad. We vinden het ook zeer zonde als we deze niet kunnen gebruiken. We weten dat het geen merk kraan is maar voor een tijdje hoopte we wel dat die mee zou gaan.


Wie kan mij helpen?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Maikeltjeee schreef:
Beste Mensen,

flexibele kabels niet in de kraan vast krijgen.
de ene keer heb je het over kabels en dan weer over slangen ? bedoel je soms de flexibele wateraansluitingen voor koud en warm water ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Plaats even een foto van je situatie hoe de kraan komt.

de wartelmoer kan je ook met een wastafeltang vast draaien

zie hier

evt te huur bij bouwmarkt.
 

ZZ-top

  • #4
Ik snap het verhaal niet helemaal (vooral de noodzaak van uitzagen niet), maar toevallig heb ik vorig weekend een keukenkraan geplaatst (Plieger Milaan). 7 jaar geleden een (vergelijkbare) Plieger Raya geplaatst, waarbij ik ook genoemde probleem tegen kwam. In plaats van een rond gat voor de slangen en bevestigingsstaafjes, had ik alleen (4) gaatjes ter dikte van de slangen resp. bevestigingsstangetjes gemaakt (ik dacht, dat is altijd steviger, want meer klemoppervlak). Aan de bovenkant konden de slagen er net doorheen, maar omdat de bout aan de onderkant er niet doorheen kon, kon ik de slangen niet ver genoeg omhoog trekken om er boven het blad bij te kunnen. Ik heb dus ook de slangen met de hand in de kraan gedraaid, en dat leek te lukken, totdat ik na een aantal weken het aanrechtblad zag opbollen (blijkbaar toch lekkage). Snel alles losgemaakt, het aanrechtblad geklemd en gedroogd met de fohn, en nogmaals wat aangedraaid (weet niet meer hoe) én rondom de slangen vol met kit gespoten. Het aanrechtblad kwam weer goed, en de kraan heeft niet zichtbaar gelekt. Bij de nieuwe kraan bleek de onderste bout iets dunner (1 mm), waardoor ik die net wel door het gat omhoog kon trekken, en heb ik ze met een steeksleutel vastgedraaid (kon er maar net bij). Toen ik de kraan wilde plaatsen zag ik echter tot mijn schrik dat de slangen bij de nieuwe kraan ACHTER de bevestigingsstangen zaten, terwijl ze bij de vorige kraan erVOOR zaten ( :? :cry: ), en de gaten voor slang resp. stang zijn niet even groot en liggen niet even ver uit elkaar. Balen; dus alles weer los, en de gaten groter boren en verder uit elkaar. En de schroefdraadaansluiting aan de waterleidingen bleek ook nog eens inwending te zijn, terwijl dat bij de vorige uitwendig was, dus moest ik nog verbindingsstukken kopen (knelpuntstuk 15mm, 3/8). Allemaal zaken om rekening meet te houden. Ik weet echter niet hoe jouw kraan precies bevestigd zit. Als het vergelijkbaar is met mijn kraan (zie foto), dan kan ik misschien helpen (als knutsel-leek) als je de vragen iets specifieker kunt maken.
Foto van bevestiging oude kraan (en kit):

NB: Het driehoekige stuk hout ziet er primitief uit met die schroeven, maar het aanrechtblad en spoelbak (en fornuis en oven en vaatwasser) heb ik ook allemaal zelf "geïnstalleerd", dus dan is het soms improviseren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu