Stopkraan op knietje?

Liberum

  • #1
Bij het plaatsen van een tafelmodel vaatwasser heb ik de stopkraan vervangen met een hoekstopkraan. Omdat ik de maat van de muurplaat niet wist en de installatiewinkel alleen een 1/2 kraan op voorraad had heb ik die gekocht met een verloop van 3/8 naar 1/2. Thuis bleek de muurplaat 3/8 te zijn. Na een paar pogingen (het is mijn eerste keer) kreeg ik de hoekstopkraan met verloop goed uitgelijnd en lekvrij op zijn plaats.

Pas daarna merkte ik dat de combinatie van de stopkraan en het verloop te ver naar voren steekt waardoor de vaatwasser, althans de knop daarvan, niet meer in het keukenkastje past. De achterkant van de vaatwasser zit nu strak tegen de afsluiter aan. Zie de foto's.




Zelf was ik van plan een 3/8 stopkraan te bestellen die zonder verloop past. Dat zou net genoeg zijn om de knop van de vaatwasser binnen het kastje te krijgen. Maar bij de installatiewinkel werd me aangeraden om de stopkraan op een 3/8 knietje te plaatsen waardoor het hele gebakje naar rechts komt te staan in plaats van naar voren. Dat leek mij een beetje een schamele oplossing, maar ik krijg er wel meer ruimte door.

Wat denken jullie?
 

Gericom

  • #2
De kraan moet belucht zijn voor een vw.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
Bij de kraan voor een vaatwasser moet een keerklep zitten ipv een beluchter.
Als je daar aan voldoet zie ik geen probleem.
 

Liberum

  • #4
De kraan is inderdaad voorzien van een keerklep, dus dat zou geen problemen moeten geven.

Maar zien jullie bezwaren om de stopkraan op een knietje te plaatsen?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Als het past geen probleem.
Wel zorgen dat hij niet los kan draaien of zakken waardoor je lekkage krijgt.
 

Liberum

  • #6
Bedankt voor de reacties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu