Kozijnstaander trekt schuin, hoe oplossen?

Wilklus

 • #1
Ik heb hier een oud kozijn van de voordeur, de staander waar de deur aanhangt begint krom te trekken in het midden door het gewicht van de deur. Ik denk omdat 1 van de houten wiggen, die voorkomt dat het kozijn los gaat staan van de muur, niet goed genoeg is "ingemetseld" door de stukadoor (het oude stucwerk is weggehaald rond de deur en vervangen).
Ik heb er nu een krik tussen gezet met houtblokken om de staander langzaam weer wat rechter te krijgen. Maar dan moet ik hem nog steeds vastzetten. Dat kan niet meer door de wig goed in te metselen want er zitten isolatieplaten over die muur heen. Dus alleen iets met een gat boren door het kozijn en dan vastzetten met het één of ander zal nog lukken. Iemand hier een werkende oplossing voor?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Onder en boven het houtje een kozijn/slagplug.
   

  StefanD

  • #3
  Als er een volle steen achter het kozijn zit, zou je hem vast kunnen zetten met een kozijnplug.
   

  Wilklus

  • #4
  Er zit een steens muur achter. Ik dacht dat kozijnpluggen dit niet zouden houden maar dat heb ik dus mis. Maakt het nog uit of ik die met een volledig verzinkt huis neem of die van kunststof ook prima?
   

  StefanD

  • #5
  Naar mijn ervaring werken die met een kunststof huls prima. Neem wel een flinke plug. 8 mm en minimaal 6 cm in de steen. En gebruik geen hamer om hem er in te rammen: Met een hamer sla je de plug (met de schroef er een beetje in) op zijn plek, een beetje verdiept in het kozijn zodat je het gat kunt opvullen. Vervolgens draai je de schroef met een schroevendraaier vast.
   

  Wilklus

  • #6
  Uiteindelijk kozijnpluggen van 10x140 gebruikt van met merk met de F.
  4 stuks, 2 onder een hoek van ongeveer +20 graden en twee onder een hoek van -20 t.o.v. kozijn om de kracht van het kozijn/deur nog wat extra op te vangen. Heeft prima gewerkt.
   

  StefanD

  • #7
  Altijd leuk als de oplossing nog even gepost wordt! :prima:
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  4
  4
  1
  18
  12
  4

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu